ERIK LUNDGREN – DOOR DWELLERS

Verhalen vertellen op zachte popdeuntjes: dat is de keuze die de Zweedse singer-songwriter Erik Lundgren maakte toen hij besloot om een muzikale carrière uit te gaan bouwen. Nadat hij enkele jaren deel uitmaakte van een lokale groep ‘Sink’, besloot hij in 2005 om als soloartiest aan de slag te gaan.

Zijn doorbraakplaat kwam er echter pas in 2009 nadat hij een tijdje in Japan was gaan wonen en daar blijkbaar de nodige inspiratie voor zijn liedjes op dat album “One For The Road” heeft opgedaan. In zijn loopbaan als solozanger heeft hij een mooie verzameling van veertien soloplaten op de markt gebracht.

De laatste in die reeks is de tien songs tellende plaat “Door Dwellers” met allemaal nummers waarvoor hij zelf de teksten en de muziek voor componeerde en bovendien ook alle instrumenten zelf heeft ingespeeld. Ook de opname- en producerstaak nam Erik Lundgren helemaal voor eigen rekening.

Met dit album beoogt hij een sfeervol gevoel bij de luisteraars te creëren en daar slaagt hij volgens ons het best in met nummers als opener “Ease”, “And The Beast”, albumtiteltrack “Door Dweller”, “The Passing” (zie live akoestische versie op video), “What Follows” en onze favoriete track “In Your Eyes”.

Zijn werk doet ons een beetje denken aan dat van James Taylor, ook zo’n zingende en gitaar spelende troubadour van rustgevende liedjes, vooral ideaal afspeelbaar in de late uurtjes bij schemerdonker en een glaasje wijn bij de hand.

(valsam)
“As singing and guitar playing troubadour, the Swedish singer-songwriter Erk Lundgren has delivered ten relaxing songs on his latest album ‘Door Dweller’. It is a mood setting record that is ideally playable in the late twilight hours with a nice glass of wine nearby.” – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Misty Music
Info: Hemifran

video