THE ADVENTURES – THE SEA OF LOVE (Expanded Edition)

“Drowning In The Sea Of Love” is een hitsong uit 1988 van de Noord-Ierse pop- en rockformatie ‘The Adventures’ uit Belfast en eveneens de openingstrack uit hun tweede en meest succesvolle album “The Sea Of Love”. Die in mei 1988 uitgebrachte plaat volgde op hun debuutalbum “Theodore And Friends” uit 1985, één jaar nadat de groep rond leadzanger Terry Sharp en songschrijver-gitarist Pat Gribben werd opgericht..

De andere bandleden ten tijde van “The Sea Of Love” waren bassist Tony Ayre (die eind 2009 stierf) en drummer Paul Crowder. Extra vocale ondersteuning kwam er destijds van Eileen Gribben (Pat’s vrouw) en Gerry ‘Spud’ Murphy. ‘The Adventures’ was ook de eerste muziekgroep die door de later zeer beroemd geworden manager Simon Fuller onder handen werd genomen.

Bijna dertig jaar na de originele releasedatum werd een geremasterde versie van het album “The Sea Of Love” opnieuw uitgebracht op initiatief van platenlabel en specialist in heruitgave van legendarische platen ‘Cherry Red Records’. Omdat een cd tegenwoordig veel meer muziek kan bevatten dan de vinylplaten uit de jaren ’70 en ’80 krijgen we van de originele plaat een ‘Expanded Edition’ op deze cd.

Dat werden acht extra tracks, waaronder een akoestische en een single versie van de mooie ballad “Broken Land” (hun grootste single-succes), naast een speciale remix van het oorspronkelijke albumslotnummer “One Step From Heaven” en de single versie van hun tweede grootste hit “Drowning In The Sea Of Love” (zie video).

Daarenboven zijn er met “Don’t Stand On Me”, “Stay Away” en het door Pat en Eileen Gribben gezongen “The Curragh Of Kildare” nog enkele nooit eerder uitgebrachte liedjes van ‘The Adventures’ te horen en krijgen we ook hun uitstekende versie van de song “Instant Karma”, het door John Lennon in 1970 op single uitgebrachte en door Phil Spector geproduceerde liedje. ‘The Adventures’ brachten die song vaak als bonus voor het publiek aan het einde van hun live optredens.

Na “The Sea Of Love” volgden er nog twee volwaardige albums met “Trading Secrets With The Moon” uit 1990 en “Lions And Tigers And Bears” uit 1993, maar het beoogde commerciële succes van hun tweede plaat werd nooit meer bereikt. Nadien zijn de bandleden nog een tweetal keer in 2007 en 2009 terug samen op het podium gestapt voor éénmalige reünieconcerten.

Muziekliefhebbers zullen vergelijkingen treffen met de eighties-sound van bands als ‘ABC’, Tears For Fears’ of ‘Duran Duran’. Toch hadden ‘The Adventures’ ook een eigen herkenbaar geluid ontwikkeld gedurende hun bestaansperiode die begon in 1984 en negen jaar later afliep in 1993 toen hun toenmalige platencontract door het label niet meer werd verlengd.

(valsam)

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Cherry Red Records

video