CURSE OF LONO – SEVERED

‘The Curse Of Lono’ is een boek uit 1983 van de Amerikaanse journalist en auteur Hunter Stockton Thompson over zijn belevenissen en opgelopen ervaringen tijdens een lange rondreis doorheen Hawaii in 1980. We weten het niet 100% zeker, maar de titel van dit werk zou wel eens de inspiratiebron geweest kunnen zijn bij de selectie van een groepsnaam voor de Londense formatie ‘Curse Of Lono’ die recent met “Severed” hun debuutalbum op de wereld hebben losgelaten.

‘Curse Of Lono’ is een vijfkoppige groep bestaande uit zanger, gitarist en songschrijver Felix Bechtolsheimer, bassiste en zangeres Charis Anderson, pianist Dani Ruiz Hernandez, gitarist Joe Hazell en drummer Neil Findlay. Ze namen samen tien songs op voor dit album met voornamelijk alternatieve rocknummers die hier en daar aanleunen bij de hedendaagse Americana-sound.

Het begint allemaal melodieus en vrij zacht met “Five Miles”, gevolgd door de eerste single met het catchy swingende liedje ‘Pick Up The Pieces” (zie video) en ook de tweede single “Send For The Whisky” volgt een aantal tracks verder op deze cd. Muziekkenners weten misschien nog wel dat frontman Felix Bechtolsheimer vroeger deel uitmaakte van de rootsgroep ‘Hey Negrita’. Hij richtte ‘Curse Of Lono’ in 2015 op om zijn eigen composities van de voorbije 14 jaar op plaat te kunnen zetten.

Qua songonderwerpen komen topics als jaloezie, ontrouw, drugsverslaving en de dood van goede vrienden aan bod, niet direct de meest vrolijke onderwerpen en dat wordt hier nog regelmatig onderstreept door de donkere en soms dreigende orkestratie en instrumentatie bij deze nummers. Vooral “Each Time You Hurt” en het aan werk van ‘The National’ herinnerende “He Takes My Place”, “All I Got” en de melancholische afsluiter “Don’t Look Down” kunnen hiervoor als passende voorbeelden dienst doen.

De bij dit soort albums toch vaak noodzakelijke afwisseling komt o.a. van “Just My Head”, het jazzy en mysterieus gebrachte “London Rain” en het in harmonieuze samenzang gebrachte “Welcome Home”. Het is dan wel een debuutplaat, maar de jarenlange ervaring en het professionalisme van singer-songwriter Felix Bechtolsheimer hebben van “Severed” toch een pareltje gemaakt dat zijn plaats in de muziekscène van 2017 zonder twijfel meer dan verdient. Wij hopen dan ook vurig dat ‘Curse Of Lono’ alvast binnenkort op onze podia in de Benelux mag worden verwelkomd.

(valsam)

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Submarine Cat Records
Info: Broere Promotion

video