ED DUPAS – TENNESSEE NIGHT

“A Good American Life” was in 2015 de titel van de debuutplaat van de Amerikaanse folk-, country- en Americana-zanger en songschrijver Ed Dupas uit Ann Arbor, Michigan. Dat deze muzikant voor zijn eigen werk beïnvloed werd door singer-songwriters als Neil Young, Townes Van Zandt, Bob Dylan en Ryan Adams staat buiten kijf en dat maakt hij ons nog eens extra duidelijk op zijn nieuwste album “Tennessee Night” dat eind juli 2017 ook hier in de cd-rekken zal beschikbaar worden gesteld.

Wij hebben nu echter al een exemplaar van deze nieuwe plaat toegestuurd gekregen, kwestie van de nodige promotie voor het werk van Ed Dupas te maken en u proberen te overtuigen om deze cd aan te schaffen bij zijn officiële release. Dat kunnen we overigens probleemloos doen, want de elf tracks op deze tweede schijf van Ed Dupas mogen stuk voor stuk gehoord worden.

Onze eerste reactie na het aanhoren van openingstrack “Too Big To Fail” (zie video) was: hé, dit lijkt wel erg sterk op werk van de populaire countryrocker Sturgill Simpson en die gelijkenis blijft in ons hoofd rondzwerven tijdens de gehele duur van dit album. Maar dat Ed Dupas meer in zijn mars heeft, bewijst hij daarna al meteen in de countryrocksongs “Two Wrongs”, “Anthem” en “Heading Home Again” dat hij samen met Judy Banker zingt.

Ed Dupas heeft ook die typisch Amerikaanse countrysnik in de stem, iets wat niet-Amerikanen blijkbaar niet geproduceerd kunnen krijgen. Vooral in de ballads “Do It For Me”, het in duet met Tara Cleveland gebrachte “Some Things” en bij tearjerker “Promised Land” komt dit kenmerk sterk tot uiting. Die laatste song brengt Ed Dupas alweer in een duet met een zangeres waarvoor deze keer Cole Hanson de honneurs waarneemt, iets wat ze daarna ook nog in twee andere nummers “Everything Is In Bloom” en albumtiteltrack “Tennessee Night” doet.

Als u fan zou zijn van iemand als Sturgill Simpson, dan zult u uw gading zeker ook vinden in de twee Americana- en countryalbums die Ed Dupas op de markt heeft gebracht, zijnde de twee jaar geleden verschenen debuutplaat “A Good American Life” en diens binnenkort verkrijgbare schitterende vervolgalbum “Tennessee Night”. Klassewerk, hoor!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Road Trip Songs

video