THE SUBURBS – HEY MUSE!

De Amerikaanse new wave en punkformatie ‘The Suburbs’ werd al in 1977 in Minneapolis opgericht door zanger en pianist Chan Poling en drummer Hugo Klaers. 40 jaar later in 2017 zijn deze beide muzikanten nog altijd actief bezig met het componeren en opnemen van eigen nummers. Om dat te bewijzen werd er nu zelfs een nieuwe cd op de markt gebracht onder de titel “Hey Muse!”.

De andere bandleden die de huidige bezetting van de negenkoppige groep ‘The Suburbs’ uitmaken zijn gitaristen Stevie Brantseg en Jeremy Ylvisaker, bassist Steve Price, saxofonisten Max Ray en Rochelle Becker, trompettist en keyboardsspeler Stephen Kung en zangeres Janey Winterbauer. Hun sound is in al die jaren echter nauwelijks veranderd, want de tien tracks op “Hey Muse!” kunnen nog altijd geklasseerd worden onder de categorie ‘new wave, punk en rock’.

Albumtiteltrack en eerste single “Hey Muse!” (zie video) is een catchy, poppy en hitgevoelig nummer waar de band mee aangeeft dat ze ook in de huidige muziekscène nog hun mannetje kunnen staan en de bekende sound van de jaren ’80 naar deze nieuwe eeuw hebben getransfereerd. “(I Just Can’t) Take You Back”, “Unified Force” en het aanstekelijke ska-nummer “Cupid” (onze favoriete song) zijn daar nog enkele andere muzikaal hoogstaande bewijsstukken voor.

Minneapolis is de stad in de Amerikaanse staat Minnesota die naast ‘The Suburbs’ ook nog een reeks andere muziekgrootheden zoals ‘The Replacements’, ‘Hüsker Dü’ en Prince heeft afgeleverd. Allen hebben een stukje invloed gehad op de sound die ‘The Suburbs’ in de loop der jaren heeft ontwikkeld en dat kan o.a. in funky songs als “Lost You On The Dance Floor”, “Lovers” en het grappige “Our Love” of in het leuke, dansbare discodeuntje “Je Suis Strange” gehoord worden.

De tekst ‘when we were boys, we fell in love with the loudest noise’ uit slotsong “When We Were Young” omschrijft misschien nog het best wat ‘The Suburbs’ altijd in actie heeft gehouden. Hun onvoorwaardelijke liefde voor muziek, het componeren van nieuwe nummers en vooral de vele optredens werkt verslavend en zorgt er voor dat de niet meer zo jonge oprichters van deze band nog altijd een uitstekende relatie onderhouden met hun uit meerdere generaties bestaande publiek.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

video