KAURNA CRONIN – EUPHORIA, DELIRIUM & LONELINESS

Folkrocker en singer-songwriter Kaurna Cronin heeft zijn roots in Adelaide, Australië waar hij in zijn thuisland in 2015 nog de eretitel van ‘Artist Of The Year’ heeft gekregen van de lokale ‘Folk Alliance Australia’ en waar hij met de regelmaat van een klok optredens verzorgt, samen met zijn vaste bandleden, zijnde gitarist Tom Kneebone, bassist Kiah Gossner en drummer Kyrie Anderson.

Ondanks zijn nog altijd heel jonge leeftijd van 24 jaar is Kaurna Cronin toch al aan zijn vierde studioalbum toegekomen met de plaat “Euphoria, Delirium & Loneliness”. Daarop staan tien songs waarin de artiest deze drie sterk uiteenlopende emoties en gemoedstoestanden probeert te beschrijven en te bezingen. De poëtische songteksten die hij bij deze songs componeert zijn vaak erg mooi en ontroerend.

“Euphoria, Delirium & Loneliness” is de opvolger van zijn vorig jaar verschenen cd “Southern Loss” en van zijn officiële internationale debuutplaat “Glass Fool” uit 2015, twee albums die indertijd door ons eveneens met lovende kritieken werden overladen. In de songs op deze nieuwe plaat blijven de invloeden van de muziek waar hij als tiener naar luisterde nog altijd doorschemeren. Dat het werk van artiesten als Neil Young, Bob Dylan en Paul Simon deze Kaurna Cronin sterk heeft beïnvloed staat buiten kijf, maar anderzijds zijn de liedjes die hij brengt toch ook duidelijk het resultaat van zijn eigen songschrijverstalent en de persoonlijke ‘touch’ die hij aan die songs heeft gegeven.

Deze plaat begint met de ballad ”Selling Dreams”, gevolgd door het ritmische “It Ain’t Easy For Either Of Us”, een song die net als het later volgende “I’ll Never Know Your Name” ook op het repertoire van iemand als Tom McRae had kunnen staan. Die vergelijking heb ik blijkbaar eerder ook al gemaakt in een recensie van zijn vorige plaat.

“East Side” is de eerste single uit deze nieuwe plaat van Kaurna Cronin en hoe die klinkt kunt u zelf beluisteren via bijgevoegde video. Dat hij oprechte emoties in zijn songteksten weet te verwerken, bewijst hij daarna nog maar eens in het nummer “Blood And Wine” en in de schitterende liefdesverklaring bij de pianoballad “Yours For Life”.

“Pavlova”, “Stuck In Amsterdam”, “A Different Side To You” en de heerlijke afsluiter “It’s A Heartache” - een cover van de Bonnie Tyler-song uit 1978 - zijn stuk voor stuk muzikale pareltjes aan de kroon van deze jonge Australische singer-songwriter. Dat onze lat der verwachtingen erg hoog ligt voor Kaurna Cronin moge door deze recensie duidelijk zijn geworden, maar dat hij al die hoge verwachtingen probleemloos zal blijven inlossen lijkt ons al even duidelijk te zijn.

(valsam)
“Merely 24 years young, the Australian singer-songwriter Kaurna Cronin has just delivered his 4th full cd since his official debut album ‘Glass Fool’ in 2015. ‘Euphoria, Delirium & Loneliness’ is without any doubt his best record with beautiful songs in which he describes with touching poetic lyrics the emotions and the moods that are appearing in the album title. Our expectations about his future work are very high, but that is mainly due to the excellent songs that this promising artist has placed on this splendid record.” – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: KAURNA CRONIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Songs & Whispers

video