DUANE FORREST – THE CLIMB

Ik denk dat we er in deze zomermaanden allemaal van dromen om ergens op een strand van zon en zee te kunnen genieten, vrij van alle dagdagelijkse beslommeringen en wegdromend met een leuk, zorgeloos en relaxerend muziekje dat op de achtergrond zit te spelen. Voor dat laatste hebben we een mooie tip voor u gevonden in de vorm van de deze week op de markt losgelaten plaat “The Climb” van de Canadese singer-songwriter Duane Forrest uit Toronto, Ontario.

Denk aan het werk van artiesten als Donavon Frankenreiter of Jack Johnson als u een beeld tracht te vormen over de sound en de songs van Duane Forrest. Zeer warme klanken en relaxerende melodieën in combinatie met een laid back zingende muzikant zullen u zeker helpen om de hierboven vermelde vakantiedoelstellingen te bereiken. Kijk misschien eerst eens naar de hier toegevoegde video van de song “Piece Of Cake” om te snappen wat we hiermee bedoelen.

“The Climb” heeft dertien van dergelijke melodieuze liedjes op de cd verzameld. Duane Forrest mengt hiervoor diverse muziekstijlen zoals bossa nova, jazz, soul, reggae en folk en als multi-instrumentalist speelt hij eveneens op heel wat van de instrumenten die u in deze songs kunt horen. De thematiek van de meeste liedjes op deze plaat concentreert zich voornamelijk rond de liefde; voor het leven, voor de natuur en natuurlijk ook voor de meisjes.

In die geest moet u vooral proberen om optimaal te genieten van de relaxerende klanken in songs als “Edge Of The Sea”, “Oceans”, “Policia”, “The Walk”, “Wedding Bells”, “End Of The World” en het mooie liefdesliedje “Mariela Of My Dreams”. De hierboven gemaakte vergelijking met de vrolijke sound van Jack Johnson valt het best vast te stellen in liedjes zoals “Midsummer Night’s Dream”, “Warrior 1”, “G’Morning Bossa” en “Chevrolet”.

Dat deze muzikant het hart op de juiste plaats heeft, blijkt ook uit het feit dat hij recent een non-profit liefdadigheidsorganisatie ‘Genesis Community Of The Arts’ heeft opgericht. Hiermee stuurt hij leraren uit naar ontwikkelingslanden en marginale plaatsen in de wereld om er de kansloze mensen te laten genieten van een opleiding in de kunst van muziek, visualisatie en dans. Als wij nu zijn mooie plaatje aanschaffen, dragen we zo dus ook een beetje bij aan het verbeteren van de wereld via zijn project.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Traaxx Music

video