CIRCUS OF THE WEST – WE’LL SEE OURSELVES OUT

Zanger en pianist Edwin Caldie, gitarist Joel Leviton, leadgitarist Ben Court, bassist Jason Kapel en drummer Alan Einisman zijn de vijf bandleden van de uit Minneapolis, Minnesota stammende formatie die zich ‘Circus Of The West’ noemt. De elf songs die de groep heeft opgenomen op hun debuutalbum “We’ll See Ourselves Out” zijn gecomponeerd door Caldie en Leviton en werden keurig tot een bundel vlot in het gehoor liggende pop- en rocknummers ingeblikt door producer Adam Levy, de frontman van de populaire indie rockgroep ‘The Honeydogs’ uit Saint Paul, Minnesota.

‘Circus Of the West’ zorgt voor drie kwartier fijn muzikaal amusement op deze eerste cd van de band met songs over liefde, hoop en verlies, thema’s die al eeuwenlang het belangrijkste onderwerp van alle liedjes uitmaken. Openingstrack “Birdhand” is een energieke en sociaal geëngageerde rocksong over de vluchtelingenproblematiek. De daarna nog volgende nummers “Some Connections”, “Resurrection” dat gaat over kindermisbruik in de kerk, “Looking In” en “Asma” horen in eenzelfde categorie van stevig rockende tracks thuis.

Een aantal keren gaat het songtempo wel wat naar beneden en brengt de band wat meer naar countryrock neigende liedjes zoals in “Boxes”. Dan zijn er ook nog een aantal zachtere ballads met “Nothing Special”, “Valentine Eyes” en de twee door piano aangedreven songs: “Finale” en “More”. “We’ll See Ourselves Out” is de debuutplaat waarmee de formatie ‘Circus Of The West’ zichzelf introduceert en zich op de kaart van de hedendaagse pop- en rockmuziek plaatst. We zijn dan ook benieuwd of de nieuwe liedjes die Edwin Caldie en Joel Leviton momenteel aan het componeren zijn, even goed zullen klinken op hun wellicht snel volgende tweede plaat.

(valsam)

Artiest info
Website