THE KENN MORR BAND – ALONG THE WAY

‘The Kenn Morr Band’ is een folkrockkwartet uit Colebrook, Connecticut, bestaande uit singer-songwriter Kenn Morr (gitaar, piano, mondharmonica), Tom Hagymasi (viool, mandoline, bouzouki, dulcimer en accordeon), Patrick Ryan (basgitaar) en Bob Gaspar (djembe en percussie). In 2008 maakten we bij ‘Rootstime’ al kennis met de sympathieke bandleider Kenn Morr via zijn soloplaat “Move On”.

Nadien mochten wij ook nog onze mening ventileren over drie albums die onder de groepsnaam ‘The Kenn Morr Band’ op de markt verschenen: “Higher Ground” uit 2010, “Worth Imagining” uit 2012 en “Afterimage” uit 2014. Onlangs kregen we de splinternieuwe plaat “Along The Way” van dit kwartet in de postbus met het verzoek er een recensie over te schrijven en wat publiciteit voor de nieuwe cd te maken, iets waar we hier natuurlijk altijd met veel plezier toe bereid zijn.

De inspiratie voor de nummers die Kenn Morr schrijft, haalt hij bij enkele grote, nog steeds zeer actieve singer-songwriters uit de muziekgeschiedenis, zoals Van Morrison, Paul Simon en Bob Dylan. De onderwerpen die in zijn liedjes belicht worden, stammen uit allerlei observaties die hij maakt in het gewone, dagdagelijkse leven, waardoor de herkenbaarheid bij het luisterpubliek verzekerd is.

De in eerdere recensies al gemaakte vergelijking met het werk van singer-songwriter Elliott Murphy kunnen we opnieuw boven halen voor deze bespreking van de tien liedjes op “Along The Way”. Openingstrack “Out Of The Fast Lane”, het daaropvolgende “High Rollers” en “Footprints To The Sea” hadden net zo goed songs van Elliott Murphy kunnen zijn. De steeds met zachte en warme stem zingende Kenn Morr mag die vergelijking dan ook als een groot compliment ervaren, want wij zijn onvoorwaardelijke fans van dergelijke verhalende nummers.

Andere hoogtepunten uit deze plaat selecteren is een haast onmogelijke opdracht, want we vinden nergens een zwakker nummer op de cd. “Blow Wind”, “Let It Go”, “Anywhere Will Be Your Home”, “Mr. Wolfe”, “Run Away” en “Try Me Tomorrow”; ze kunnen ons allemaal even hard blijven boeien.

Alsof door het toeval bepaald, liep ik gedurende net dezelfde week als ik deze nieuwe cd “Along The Way” mocht in ontvangst nemen, thuis nog rond in het zwarte T-shirt met witte opdruk dat Kenn Morr me zelf in 2008 samen met zijn album “Move On” had toegestuurd. Bijna tien jaar later is de kwaliteit van dat T-shirt nog altijd in perfecte staat en het is dan ook heel leuk om zoveel jaren later te kunnen vaststellen dat ook de kwaliteit van zijn liedjes evenredig hoogstaand is gebleven en zelfs is toegenomen. Het blijft een puur genot om deze tien songs op “Along The Way” door de huiskamer te horen galmen en daarom ga ik nu dan ook snel nog even op de ‘replay’-knop van de cd-speler duwen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Fleets Cove Music