ALEX LOPEZ – SLOW DOWN, a story of loss and redemption

 

Singer-songwriter Alex Lopez is geboren in het epicentrum van de R&R Cleveland, OH. Als tiener, beïnvloed door Jimi Hendrix, Jimmy Page en Eric Clapton, speelde hij in lokale bandjes als Midnight Voyager en Sahara. Na zijn verhuis naar Florida om te studeren, blijft hij optreden in lokale bands tot Sahara ook naar Florida verhuist. Met enkele eigen nummers was hun succes eerder bescheiden te noemen.

Om zijn familie in hun onderhoud te helpen, stopt Alex met optreden. Tijdens deze periode is hij vooral bezig met blues muziek, bestudeert hij de gitaar stijl van BB King, Albert Collins en Buddy Guy en schrijft hij vele songs. Naast optreden met de classic rock band Reminiscion, werkt hij ook aan een solo carrière en brengt hij zijn eigen albums uit.   

In 2008 debuteert Lopez met een titelloos debuut album en in 2015 brengt hij ‘Is It A Lie’ uit. Dit album is zijn vierde album en de opvolger van ‘Back Bedroom Blues’ [2013]. Zijn nieuwe album met zijn band The Alex Lopez Express, heet ‘Slowdown’ [2017].

‘Slowdown’, het nieuwe album, is het herkenbare verhaal van iemand die verslaafd geraakt en daarna terug vecht om op het rechte pad te geraken. Elk nummer is een hoofdstuk in deze cyclus: van de onschuld in het begin tot de hartverscheurende wanhoop en, uiteindelijk tot verlossing en de redding. ”Dangerous” (het gevaar)is de eerste stap die leidt naar ”The Wildlife” (het wilde leven), terwijl ”Slowdown” en ”Words of Wisdom” hen waarschuwt, die in de neerwaartse spiraal zitten. In ”I Don’t Know” en ”Enough Of It” is er het eerste besef dat men een pad bewandelt, dat naar de vernietiging leidt; terwijl ”Stolen” en “Long Long Time” de hulpeloosheid samenvat van te moeten kijken, naar de wereld van een geliefde die implodeert. Uiteindelijk is er in ”Redeem Me” en ”Alive” de weg die leidt naar de verlossing en vergiffenis. Maar, niet iedereen wint deze strijd. In “I Love You Blues” komen de verliezers aan het woord. De bonus tracks zijn de hartverwarmende ballade ”Dance the Night With Me” en een anti-oorlogslied ”War Without A Face” dat er ons aan herinnert, dat we allemaal broers zijn.

‘Slowdown’ van Alex Lopez en zijn band Xpress is een veelzijdig blues / rock album dat een breed publiek zal aanspreken. Lopez maakt hier dingen bespreekbaar en wijst erop, dat er altijd een licht brandt op het einde van de soms lange en donkere tunnel, die het leven soms kan zijn.

Eric Schuurmans

"Florida-based singer-songwriter Alex Lopez has released an album that is dealing with the problems related to addiction and the difficult struggle to get back on the right path. 'Slow Down' contains 14 self penned rock and blues tracks that will guide the listeners to the light at the end of the long and dark tunnel, which everyone's life sometimes can be."

 

 

Album track list:
01.”Dangerous” – 02.”The Wildlife” – 03.”Slowdown” – 04.”Words of Wisdom” – 05.”Enough Of It” – 06.”I Don’t Know” – 07.”Exodus – Long Long Time” – 08.”Stolen” – 09.”Redeem Me” – 10.”I Love You Blues” – 11.”Alive” – 12.”Slowdown (Reprise)” – bonus tracks - 13.”Dance the Night With Me” – 14.”War Without A Face”– Music/Lyrics by Alex Lopez ℗ 2017 – Produced by: Alex Lopez

Album Line-up:
Alex Lopez:vocals, guitar (all instruments: 7,10)
Gary Dowell: keys
Steve Pagano: bass
Michael Maxim: drums

Discography (The) Alex Lopez (Xpress):
Slow Down [2017] | Is It a Lie [2015] | Back Bedroom Blues [2013] | We Can Take This Boat [2011] | Alex Lopez [2008]

 

Artiest info
Website  
 

Label: MarEmil Records

video