JENNIFER SARAN – WAKE UP

De wortels van singer-songwriter Jennifer Saran liggen in Noord-Amerika, maar ze woont sinds haar huwelijk al meer dan 25 jaar in Hong Kong. Twee jaar geleden debuteerde ze in de muziekwereld met een kerstplaat en midden vorig jaar mochten we hier haar eerste officiële studioalbum “Walk With Me” verwelkomen. Deze artieste is vooral sociaal geëngageerd en houdt zich met tal van goede doelen bezig die ze ook financieel ondersteunt. Hierdoor komt ze in contact met een paar grote namen uit de wereld van de muziek, de kunst en de politiek. Ze ziet dat sociale engagement dan ook als een soort van levensmissie om haar steentje bij te dragen aan een betere wereld.

De Amerikaanse topproducer Narada Michael Walden heeft zich over de muzikale activiteiten van Jennifer Saran ontfermd en hij componeerde mee aan nummers voor haar plaat “Walk With Me” en nam eveneens de rol van producer voor zijn rekening. Ook voor haar nieuwe cd “Wake Up” werd de nauwe samenwerking met hem verdergezet en de opname van de 15 tracks gebeurde in de ‘Tarpan Studios’ van Narada Michael Walden in San Rafael, Californië.

Voor de opname van de albumtiteltrack “Wake Up” (zie video) kon Jennifer Saran rekenen op de muzikale ondersteuning van gitaarlegende Carlos Santana en de Zuid-Afrikaanse formatie’ Ladysmith Black Mambazo’. De opbrengsten uit de verkoop van deze single gaan integraal naar de ‘Desmond Tutu Peace Foundation’, een organisatie rond de Zuid-Afrikaanse aartsbisschop en Nobelprijswinnaar die opkomt voor de mensenrechten en strijdt tegen de onderdrukking van alle zwakkeren in de wereld.

De meeste nummers op deze plaat behoren tot het vlot in het gehoor liggende alternatieve popgenre. Negen van deze liedjes werden door Jennifer Saran en Narada Michael Walden gecomponeerd en naast een versie van de traditional “Aad Guray” brengt deze zangeres ook nog vijf covers van songs die haar om één of andere reden nauw aan het hart liggen.

Als een soort eerbetoon aan de vorig jaar op kerstdag overleden George Michael brengt ze een eigen versie van diens hit “Jesus To A Child”. Ook soulklassieker “Me And Mrs. Jones” van de in april 2016 overleden zanger Billy Paul krijgt een gepersonaliseerd kleedje aangemeten en de ‘Mrs. Jones’ werd toepasselijk gewijzigd in ‘Mr. Jones’. Patti Page was een Amerikaanse zangeres van traditionele popliedjes die in haar lange carrière meer dan 100 miljoen platen heeft verkocht. Jennifer Saran selecteerde haar liedje “Old Cape Cod” uit 1957 voor een gesmaakte coverversie op deze plaat.

Verder is er ook nog muzikaal eerbetoon aan twee artiesten die Jennifer Saran omwille van hun succesvolle carrière bewondert en die ze op deze plaat in de spotlights wil plaatsen door een versie te brengen van één van hun grootste hits. Van de Amerikaanse soul- en R&B-zanger Bill Withers selecteerde ze “Lean On Me”, één van zijn bekendste songs, en de momenteel 95-jarige zangeres en actrice Doris Day wordt in de bloemetjes gezet met een cover van haar nummer “My Love And Devotion”, een liedje dat ze al in 1952 zong voor haar film “Lullaby Of Broadway”.

Jennifer ‘Hill’ Saran is na het overlijden van haar man Kuldeep Saran een alleenstaande moeder van drie kinderen, maar ze wil ook een moeder zijn voor alle kansarme kinderen in de wereld. Zij gaat voluit voor het creëren van een betere wereld en doet dat met een enorm dynamisme en positivisme; kenmerken die ook in haar muziek en in haar liedjes terug te vinden zijn. Zo’n dame verdient dan ook onze volledige steun bij het realiseren van haar nobele doelen en de promotie van haar nieuwste, zeer mooie plaat mag daartoe als een kleine bijdrage van ‘Rootstime’ gezien worden.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Tarpan Records

video