RON POPE – WORK

Bijna dag op dag 34 jaar geleden werd Ronald Michael Pope geboren in Marietta, Georgia. Dat was niet direct het gepaste oord om een muzikale carrière op te starten, dus trok hij naar New York City om er als Ron Pope een mooie loopbaan als songschrijver en pop- en rockzanger uit te bouwen. In 2007 verscheen zijn debuutplaat met de wat contradictorische titel “Last Call”, want daarna volgden nog een serie andere albums met “Calling Off The Dogs” als laatste soloplaat in 2014.

Vorig jaar in 2016 maakten we hier bij ‘Rootstime’ uitgebreid kennis met het album “Ron Pope & The Nighthawks” dat hij dus met deze gelijknamige groep had opgenomen en een plaat die hem meteen centraal in de spotlights van de pop- en rockwereld plaatsten. Ook op zijn nieuwste, zevende studioalbum “Work” komen de uiteenlopende muziekstijlen country, pop en rock om beurten aan bod.

Het album werd in Nashville, Tennessee in de ‘Welcome To 1979’-studio analoog opgenomen onder de leiding van co-producer Ted Young en de cd verschijnt midden augustus op het eigen platenlabel ‘Brooklyn Basement Records’ van Ron Pope en zijn echtgenote en manager Blair Clark. Enkele songs op “Work” worden extra mooi gekleurd door de vocale steun van een paar gastzangeressen: Mary Beth Richardson (van rock’n’roll-groep ’The Banditos’), singer-songwriter Katie Schecter, folkzangeres Molly Parden en sessie-bassiste en backing vocaliste Vanessa McGowan.

Openingstrack “Bad For Your Health” is een regelrechte rock’n’roll-song, terwijl single “Let’s Get Stoned” soul en rock vlekkeloos harmoniseert en de nummers “Can’t Stay Here”, “The Last” en “Partners In Crime” eerder naar countryrock en Americana neigen. Bij het nummer “Dancing Days” speelt Charles Ray als gastmuzikant een uitstekende solo mee op trompet.

Zoals we al aangaven in de recensie van zijn vorige groepsalbum zijn wij voornamelijk fans van de rustigere ballads die Ron Pope op zijn plaat heeft gezet. Zijn doorleefde en wat hees klinkende stem leent zich uitstekend voor het brengen van meer emotioneel geladen nummers, zoals te horen is op de titeltrack van “Work” (zie video) of in de later nog opduikende ballads “Someday We’re All Gonna Die”, “The Weather” en “Stick Around”.

De countrysound die in Nashville overheerst, is dan ook in een paar liedjes op deze plaat heel goed terug te horen, maar het meest opvallende aan het album “Work” is toch wel dat er een zeer homogene mix van diverse muziekstijlen op terug te vinden is en dat opent naar de toekomst toe bredere perspectieven voor Ron Pope. Leuke plaat trouwens, maar dat had u al wel begrepen.

(valsam)

CD-RELEASE: 18 AUGUSTUS 2017

 

woensdag 1 november 2017: Bitterzoet, Amsterdam, NL
Zaterdag 4 november 2017: Het Depot, Leuven, BE

 


 

Artiest info
Website  
 

Label: Brooklyn Basement Records

video