ANNA FERMIN’S TRIGGER GOSPEL – YOU BELONG HERE

Anna Fermin is een folk- en countryzangeres met Filippijnse roots die als kind met haar ouders naar de Amerikaanse staat Wisconsin verhuisde, waar ze haar studies afmaakte en in diezelfde periode op akoestische gitaar leerde spelen. Met dat instrument begon ze ook haar eigen liedjes te componeren en na enkele omzwervingen in diverse groepjes vormde ze in Chicago, Illinois haar eigen band die bedacht werd met de naam ‘Trigger Gospel’.

Toen ze in 1996 het voorprogramma van Johnny Cash mochten spelen in Chicago werden ze ontdekt door producer en muzikant Lloyd Maines die hen aanbood om een debuutplaat voor hen te producen. “Things To Come” verscheen uiteindelijk pas in 1999. Het leverde hen optredens op met o.a. Joe Ely, Steve Earle, Delbert McClinton en Neko Case. Drie full-cd’s volgden nog bij het begin van het eerste decennium van de 21e eeuw en in 2012 waren er ook nog twee ep-tjes “The Contender” en “Someday Afternoon”.

Nu is er acht jaar na de laatste volwaardige plaat een nieuwe cd van ‘Anna Fermin’s Trigger Gospel’ op de markt gekomen onder de titel “You Belong Here.”. Daarop staan tien composities waarvan er negen door Anna Fermin zelf werden gecomponeerd en de tiende en laatste song op de plaat een coverversie is van het nummer “You Coulda Walked Around The World” van de Texaanse singer-songwriter Butch Hancock’s uit diens gelijknamige plaat van 1997.

Uit de tracklijst van deze plaat selecteren wij als favoriete nummers het lekker swingende “Land Of The Long White Cloud”, het catchy meezingbare “I’ve Got Friends” (zie live versie op video) en de romantische pianoballad “Great Days” die als een eerbetoon aan Anna’s moeder dient te worden beschouwd.

De akoestische ballad “Forget The Rest” is echter onze absolute favoriete song uit dit album met Alton Smith op accordeon, co-producer John Rice op mandoline en ronduit schitterend zangwerk van Anna Fermin. Het album “You Belong Here.” is een mooi en hartverwarmend werk van deze band die voor hun debuut al 20 jaar terug in de tijd moeten gaan, maar net als de wijn met de jaren alsmaar beter is geworden.

(valsam)
“After a hiatus of 8 years, the American folk and country band ‘Anna Fermin’s Trigger Gospel’ has come back with a brand new record called ‘You Belong Here.’. These nine songs penned by Anna Fermin herself and a joyful cover version of Butch Hancock’s classic ‘You Coulda Walked Around The World’ are beautiful and heartwarming and show that with 20 years on the counter, they have been getting better with the years, like the wine, but then as a great music band.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: ANNA FERMIN’S TRIGGER GOSPEL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video