VINNY FAZZARI – LIVE LIFE LONG

De Amerikaanse singer-songwriter, producer en poprocker Vinny Fazzari uit Avalon op Catalina Island, Zuid-Californië heeft een stevige band met Europa door zijn jarenlange verblijf in Nederland. Daar vond hij ook zijn echtgenote Iris waarmee hij samen twee dochters Lotus en Lilyvelvet heeft. In die periode gebruikte hij Amsterdam als uitvalsbasis voor zijn Europese optredens die voornamelijk in Duitsland, Italië, Spanje en de Benelux plaatsvonden.

Vinny Fazzari is een multi-instrumentalist die vele instrumenten zelf bespeelt bij het opnemen van zijn platen. Voor zijn nieuwste album “Live Life Long” zijn dat o.a. gitaar, basgitaar, piano, Hammondorgel, banjo en heel wat vormen van percussie. Toch staat er ook een indrukwekkend lijstje van gastmuzikanten onder de noemer ‘The Vinny Fazzari Orchestra’ in het bij deze cd gevoegde boekje.

De plaat zelf bestaat uit elf eigen composities en één bijna onherkenbare coverversie van de Judy Garland-traditional “(Somewhere Over The) Rainbow” uit 1939, beroemd geworden in de film ‘The Wizard Of Oz’. Qua muziekstijl kunnen we hem onder de noemer pop en rock onderbrengen, hoewel er ook een paar duidelijke invloeden van blues en folk in enkele nummers terug te vinden zijn. In de openingstrack “I’ll Have It Made” horen we hem zelfs eigenhandig op een Caraïbische marimba spelen.

Er zijn ook al twee tracks uit deze plaat op single uitgebracht met het nostalgische eerbetoon aan “Amsterdam” en het Beatlesque liefdeslied “Hold Me Close Tonight” (zie video). De inspiratie voor de onderwerpen van zijn liedjes vindt Vinny in het dagdagelijkse leven, zoals te horen valt in de songs “Your Dress”, albumtiteltrack “Live Life Long”, “It’s A New Beginning” en slotsong “Welcome To My Home”.

Zijn voorliefde voor de Californische grootstad Los Angeles wordt ook even verduidelijkt in het liedje “In L.A.” en bij een paar nummers op deze plaat valt zijn bewondering voor de muziek van ‘The Beatles’ ook af te leiden. Die liefde voor ‘The Fab Four’ uit Liverpool is echter niet nieuw, want in 1999 bracht Vinny Fazzari al een album op de markt onder de titel “Lost Songs: Songs The Beatles Wrote But Never Recorded”.

(valsam)
“South Californian singer-songwriter, poprocker, producer and multi-instrumentalist Vinny Fazzari decided to look back to his past stay in The Netherlands in the nostalgic tribute song ‘Amsterdam’. He is looking forward in the optimistic songs ‘I’ll Have It Made’, album titeltrack ‘Live Life Long’ and ‘I Have Seen The Light’. But also the everlasting love for his wife in ‘Your Dress’ and for his two daughters in ‘It’s A New Beginning’ and ‘Welcome To My Home’ are heartfelt and true.“
– www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: VINNY FAZZARI
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Avalon Phenom Records
Info: Hemifran

video