THE NAKED SWEAT DRIPS – PSYCHO SISTER

De foto’s op de binnenzijde van het hoesje en het bijhorende boekje van de debuutplaat “Psycho Sister” van de Nederlandse band ‘The Naked Sweat Drips’ zijn echt wel veelzeggend. Dit zestal uit Boxmeer is puur rockgeweld dat af en toe aansluit bij de punkmuziek, grunge en de hardcore sound.

Zanger Stefan Kollee, gitaristen Winand Derks van de Ven en Kristian Strik, toetsenist Luc Jeuken, bassist Rick Veldkamp en drummer Jimmi Vos vormen het nog jonge sextet ‘The Naked Sweat Drips’ dat in 2010 werd opgericht. Hun muziek is gebaseerd op psychedelische rock, stevige bas en drums, energieke en vaak schreeuwerige zang en een aaneenschakeling van allerlei gitaarriffs.

“Psycho Sister” werd al in augustus 2015 in een studio in Nijmegen opgenomen en het is ons tot op heden niet helemaal duidelijk waarom het tot nu geduurd heeft vooraleer deze plaat het levenslicht mocht zien. Bij de psychedelische rocksongs horen opener “Insanity Road”, “Gaining Entrée” met knap orgelwerk, “Leap Taken” en het qua tempo en geluidsniveau sterk variërende slotepos “Agony Abides” dat pas na 7 en halve minuut afsluit.

Daarnaast zijn tracks als “The Lethe”, “Framed” (zie video), “The Row” en de naar Nick Cave lonkende songs “Into Sixths” en “Empty Shell” veel melodieuzer en minder potentiële oorzaken van eventuele gehoorschade. Dat deze kerels ook bredere interesses hebben dan het maken van loeiharde muziek moge blijken uit de song “Bordeaux Death” waarin flarden uit het gedicht “Man Was Made To Mourn” van de in de 18e eeuw levende Schotse dichter Robert Burns werden verwerkt.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Butler Records
distr.:: V2 Benelux

video