RUNAWAY HORSE – BEAUTIFUL BLUE (EP)

‘Runaway Horse’ is een folk en Americana spelend trio uit Austin, Texas. Geformeerd rond het talent van zangeres en songschrijfster Mari Tirsa en met gitarist-bassist en albumproducer Daniel Barrett en drummer Rick Richards in de begeleiding brengt deze formatie een eerste plaatje uit met vijf liedjes.

De titel van deze ep is “Beautiful Blue” en daarmee krijgen we ook een alles verklarende omschrijving van wat u in de vijf songs op het schijfje mag verwachten: mooie muziek die u in een bluesy stemming zal brengen, lichtjes depressief en vooral overgoten met droefheid, somberheid en verdriet.

Allicht was dit ook de intentie van Mari Tirsa toen ze deze dromerige liedjes schreef. Bij de beluistering van de door erg mooi pianospel begeleide songs zult u zeker herinneringen kunnen ophalen aan de sound van een band als ‘Mazzy Star’ met frontvrouw Hope Sandoval, aan zangeres Chan Marshall aka ‘Cat Power’ of aan de Zweedse singer-songwriter Sophie Zelmani.

De naam van deze groep werd ontleend aan het liefdesliedje ‘Ballad Of A Runaway Horse” van Emmylou Harris uit haar album “Cowgirl’s Prayer” uit 1993. Die song werd eigenlijk geschreven door de betreurde Leonard Cohen voor zijn plaat “Recent Songs” uit 1979 en kreeg oorspronkelijk “The Ballad Of The Absent Mare” als titel.

Mari Tirsa fluistert zich langzaam en behoedzaam doorheen de vijf liedjes op “Beautiful Blue”, te beginnen met de openingstrack “Holy Water”. Ook de liedjes “The Well” en “Once” weten door de heerlijke engelenzang van Mari Tirsa van meet af aan te beklijven. De tristesse in de albumtiteltrack raakt bij iedere luisteraar de gevoelige snaar, dat kunnen we u hierbij garanderen en de song “Arrive” waarmee afgesloten wordt is al net zo sterk, zoals u zelf kunt vaststellen via bijgaande video.

Vijf liedjes is dan ook veel te weinig om ons echt tevreden te kunnen stellen. Onze nieuwsgierigheid is natuurlijk wel geprikkeld door de kwaliteit van deze nummers en de ep doet ons dan ook verlangend uitkijken naar een eerste volwaardig album van ‘Runaway Horse’. Beste Mari, laat ons a.u.b. niet te lang wachten op meer van dit moois.

(valsam)
“’Beautiful and blue, wonderful and sad’ would be the right words to describe the five ballads on ‘Beautiful Blue’, the magnificent debut album of Mari Tirsa’s band ‘Runaway Horse’ from Austin, Texas. Of course that are by far not enough songs to satisfy our desires, but they do certainly make us long for many more of such great melodies and angelic singing.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video