SOLES OF PASSION – BUMP ME UP (EP)

‘Soles Of Passion’ is een muzikaal duo uit Los Angeles, California dat bestaat uit zangeres Myla Snow en multi-instrumentalist en songs schrijvende producer Steven Wolfe. Hun geliefde muziekstijl bevindt zich in het country- en rockgenre oftewel de betere Americana-sound.

Acht nieuwe liedjes schreven ze en namen ze op voor hun nieuwste album “Bump Me Up”; songs over liefde en leven, maar ook over thuisland Amerika en over de daar heersende politieke macht waar corruptie schering en inslag zijn worden betekenisvolle teksten geschreven voor hun nummers.

Die politieke escapades worden bezongen in het countryrocknummer “Got Me Surrounded”, terwijl liedjes als “Hold On” en “Bump Me Up” bedoeld zijn om de zich wat terneergeslagen voelende medemens een optimistisch steuntje in de rug te geven.

Maar ook de liefde wordt dus bezongen in de liedjes “On My Own” en het energieke “Feels Good” dat op iets van ‘Blondie’ lijkt. Een opvallende song uit deze plaat is toch wel het midtempo gebrachte nummer “Cow Girl Bling” (zie video) waarin de uitgebreide instrumentatie, het ritmische popdeuntje en het frisse zangwerk van Myla Snow samen voor een behoorlijk catchy nummer hebben gezorgd. Ook de ingetogen gebrachte ballad “Paris” kan ons zeker wel bekoren.

Dit minialbum wijkt qua songs, samenstelling en bredere orkestratie toch wel wat af van hun vorige plaat “Escape From Jurisdiction B”. Er wordt hier wat meer in de richting van popmuziek gegaan op deze tracks en vergelijkingen in de vakpers met het werk van o.a. Alanis Morissette en ‘The Cranberries’ zijn niet helemaal onterecht. “Soles Of Passion” loont dus de moeite om in de nabije toekomst in de gaten te blijven houden, wat wij dan ook graag voor u zullen blijven doen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video