WORRY DOLLS – GO GET GONE

De vergelijkingen met ‘First Aid Kit’, de folkliedjes zingende zusjes Klara en Johanna Söderberg uit Zweden, zullen al gauw schering en inslag blijken te zijn in de recensies die u zult kunnen lezen over het debuutalbum “Go Get Gone” van het Britse duo ‘Worry Dolls’ uit Liverpool. De harmonieuze samenzang tussen Zoe Nicol en Rosie Jones dwingt de luisteraar eigenlijk bijna om deze vergelijking te maken, maar wij vinden toch dat er ook een aantal duidelijke onderscheiden zijn tussen ‘Worry Dolls’ en ‘First Aid Kit’.

Hun nummers zijn veel meer akoestisch en minder naar popmuziek neigend dan de songs van het Zweedse duo. Deze Britse dames zijn ook een paar jaartjes jonger dan de 26-jarige Johanna en de 23-jarige Karla Söderberg, die daarenboven trouwens over bruin en blond haar beschikken, terwijl Zoe en Rosie hun felrode, zeg maar rossige haarkleur moedig delen.

Wat ons betreft zouden we ‘Worry Dolls’ eerder in de categorie van groepen als ‘Nickel Creek’, ‘Dixie Chicks’ en ‘Crooked Still’ willen onderbrengen. Hun vocale harmonieën zijn zo perfect in elkaar overvloeiend en de twee engelenstemmen matchen helemaal. De liedjes op het album “Go Get Gone” zijn sober, maar ook heel melodieus en tekstueel betekenisvol. Naast zingen speelt Zoe Nicol op banjo, ukelele en akoestische gitaar, terwijl Rosie Jones op mandoline en gitaar tokkelt.

De tien songs op deze door de bekende producer Neilson Hubbard uit Nashville geproduceerde debuutplaat van ‘Worry Dolls’ zijn stuk voor stuk eigen composities van de twee dames, vaak in een mix van folk-, bluegrass- en countrymuziek. Opener “Endless Road” zet de toon voor de rest van het album dat nog enkele hoogtepunten herbergt in liedjes als het walsende “Miss You Already”, de opvallende en emotionele pianoballad “She Don’t Live Here” en de troostende liedjes “Things Always Work Out” en “Someday Soon”.

De eerste single uit “Go Get Gone” is het nummer “Bless Your Heart” (zie video) dat ze in Nashville samen met Doug en Telisha Williams van het countryduo ‘Wild Ponies’ schreven. Het verhaalt over een waarschuwing die de meisjes willen geven aan de nieuwe vriendin van een ex-liefje van één van de dames: hij is niet wie hij pretendeert te zijn. De ‘Worry Dolls’ daarentegen zijn wel degelijk wie ze pretenderen te zijn: een zeer talentvol nieuw folkduo uit Liverpool dat heel hoge verwachtingen voor de toekomst weet te creëren.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Bread And Butter Music
distr.: V2 Benelux

video