BOB BELAND – LEFT OF CENTER

Op de video bij deze recensie van het album “Left Of Center” van Bob Beland kunt u luisteren naar het nummer “It’s Alright With Me Mr. Bob”. Het is de eerste track op deze cd en de originele analoge opname van die song dateert al van 1983, dus 33 jaar geleden. We kunnen u hier al wel gerust stellen: de overige negen liedjes op deze plaat zijn nieuwe nummers die deze singer-songwriter uit Mar Vista nabij Los Angeles, Californië heeft gecomponeerd.

Hij bespeelt ook alle instrumenten die op deze in eigen beheer opgenomen plaat te horen zijn en heeft drie gastmuzikanten uitgenodigd voor wat extra bijstand in de opnamestudio. ‘The Legendary’ Fontenelle DuClaw zorgt voor basgitaar en piano, speelt drum loops bij de song “Sloppy Joe” en speelt op pijporgel in het nummer “Who’ll Save The World”. Bobby Pickett, jarenlang bassist bij Etta James, hanteert de basgitaar bij het lied “Some Friends Of Mine” en de hier ook wel gekende singer-songwriter Dan Navarro uit Los Angeles levert harmony vocals bij de song “Cold”.

De muzikale carrière van Bob Beland begon al in 1973 en in de voorbije vier decennia heeft hij allerlei klusjes uitgevoerd in de wereld van de pop- en rockmuziek, o.a. als gitarist bij ‘The Furys’ rond leadzanger Jeff Wolfe. “Left Of Center” is zijn vierde soloplaat en de derde die in eigen beheer en in zijn ‘home studio’ werd opgenomen voor zijn eigen “Wrong Way Works”-label.

Ook de nummers “Off The Handle” en afsluiter “One Bright Burning” zijn liedjes die al beginjaren ’80 door Bob Beland werden geschreven, maar die hij tot op heden nog niet zelf had opgenomen. De zeven resterende songs zijn nieuwe composities waarin Bob bewijst dat het talent als songschrijver bij hem nog steeds in het bloed zit. De nummers uit die serie van zeven die ons het meest bevallen zijn rocker “The Lost Highway”, het duet met Dan Navarro in “Cold” en het langzaam beginnende maar met kerkorgelklanken bombastisch eindigende “Who’ll Save The World?”.

(valsam)

 


Artiest info
   
 

CD Baby

Label: Wrong Way Works