BETH GARNER – SNAKE FARM (EP)

 

 “ The blues to me is summed up in Snake Farm. I can’t describe it.
You just have to listen to it, and hopefully feel something… “

Beth Garner is als singer-songwriter / gitariste actief in Nashville, TN, waar ze “live” in de kleine, paars geverfde Slack Key Studio, haar nieuwe album ‘Snake Farm’ opnam. Het album wordt deze maand via Sony Music uitgebracht. Behalve de titel track, zijn alle nummers van deze EP originele nummers. Enkel de titel track is een nummer van Ray Wylie Hubbard, een country legende uit Texas.

Beth startte, voor dat ze in 2007 naar Algood, TN, verhuisde, haar muziek carrière in de country muziek scene van Austin, TX. Ze tourde in 2007 in de US met de Russische band Red Elvises. Met Shelly Bush & Broadband, een plaatselijk ikoon en verschillende country bands, doet ze als lead gitariste enkele optredens, om ondertussen haar weg te vinden in de lokale muziek scene.

In 2015 besluit Beth om terug te keren naar de blues. Ze treedt op in Nashville, in de club van Carol Ann en werkt ook aan eigen materiaal. In de lokale Slack Key Studio in Woodbine, TN, neemt ze samen met Randy Kohrs zeven nummers op. Het opzet was “no more than three or four chords, only A and B sections, and long guitar solos…”

Op Beth Garner’s nieuwe album ‘Snake Farm’ demonstreert ze haar zangtalenten, met herkenbare roots in blues, gospel en soul, die ze met gitaar en slide gitaar ondersteunt. Haar backing band bestond uit Rory Hoffman (sax, keys, ritme gitaar), Wes Little (drums), Steve Forrest (bas) en Angela Primm en Gale Mayes (b-vocals).

Voor de nummers vond Beth haar inspiratie op diverse plaatsen. De opener ”Alright By Me (Mr. Fisher)” in haar eigen fantasiewereld, ”Backroads Freddie” terwijl ze een binnenweg nam en aan singer-songwriter Fred Koller dacht, die haar hielp bij het schrijven van enkele nummers.  ”Drop Down” gaat over het einde van de wereld en over dingen die je al dan niet gaat doen. ”Used To Be” is geïnspireerd door haar grote blues voorbeelden Hound Dog Taylor en Elmore James én, staat op het album, omdat ieder album (volgens Beth) een blues shuffle moet hebben. Het funky ”Ramblin’ Man” is géén Allman Brothers Band cover, maar een nummer over een groupie, die van country bands houdt. De titel song ”Snake Farm” is het verhaal over een bestaande slangenfarm in Texas. En “Wish I Was” tenslotte, is hedendaagse blues en één van de versies die dit nummer kent.

Beth Garner is een dame met heel wat muzikaals in petto. Met ‘Snake Farm’ overtuigt ze als singer-songwriter en gitariste. Ontdek deze boeiende muzikante die verwoordt, wat Muddy Waters ooit zei: “Blues is the roots and music is the fruit…”

Eric Schuurmans

 

 

 

Album track list:
1”Alright By Me (Mr. Fisher)” - 2”Backroads Freddie” [& Koller] - 3”Drop Down” [& Koller] - 4”Used To Be” [& Holt] - 5”Ramblin’ Man” - 6”Snake Farm” [Hubbard] - 7”Wish I Was” – Music / Lyrics by B. garner, and/or where [noted] ℗ 2016 – Produced by Beth Garner & Randy Kohrs

Album Line-up:
Beth Garner: vocals, lead guitar, slide
Rory Hoffman: baritone sax, keys, rhythm guitar
Wes Little: drums, household items
Steve Forrest: bass
Angela Primm & Gale Mayes: b-vocals

Discography Beth Garner:
Snake Farm, EP,7# [2016] |  Addictions [2005] | Much Later For You [2001]

 

Artiest info
Website  
 

Label: The Music of Nashville  

video