JOHNNY PARRY – AN ANTHOLOGY OF ALL THINGS

‘The Johnny Parry Chamber Orchestra’ is een uniek kamerorkest bestaande uit zo’n 24 muzikanten, geschoolde instrumentalisten, een ensemble dat dus eerder als een philharmonisch orkest zou moeten omschreven worden. De in het Engelse stadje Bedford woonachtige Johnny Parry zelf is een arrangeur, producer, zanger en instrumentalist en dus ook orkestleider-dirigent.

De blazers en strijkers in dit orkest begeven zich meestal op het pad van de opera en operette, waarbij ze begeleid worden door solisten of een heus koor. Voor het volledig door hem gecomponeerde werk “An Anthology Of All Things” dat Johnny Parry nu op een cd heeft verzameld werd een beroep gedaan op de sopraan Donna Lennard en het 61-koppige ‘Bedford Arts Choir’.

In acht afzonderlijk ‘acts’ of ‘movements’ wordt dit bijna één uur durende werk gepresenteerd. De video bij deze recensie handelt over de manier waarop dit album tot stand is gekomen. Soms horen we fluweelzachte en filmische muziek, anderzijds vaak ook heel episch en bombastisch zoals het past in een opera waarin alle emoties telkens weer enorm worden uitvergroot.

Johnny Parry begon zijn carrière in 2002 toen hij de plaat “Break Your Little Heart” uitbracht. Daarna volgden de albums “Little Prayers 1-8”, “Songs Without A Purpose”, “More Love & Death” en “Fields And Birds And Things” uit 2013. “An Anthology Of All Things” is dus het zesde album van dit muzikale genie en zijn orkest. Vanzelfsprekend is dit soort klassieke muziek voornamelijk aan te bevelen aan de echte liefhebbers van dit genre, want fans van pop- en rockmuziek zullen hier echt geen boodschap aan hebben.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Songs & Whispers

video