RANDY THOMPSON – WAR PEACE LOVE FEAR

Randy Thompson is een Amerikaanse country- en Americana-liedjes zingende artiest uit Clifton, Virginia die met zijn nieuwste plaat “War Peace Love Fear” al aan zijn 7e albumrelease toe is sinds hij zijn muzikale carrière startte in 1987 en zijn debuutplaat “Wearin’ Blue” dateert uit 1998. Gedurende zijn hele loopbaan heeft hij altijd op veel interesse kunnen rekenen bij het Europese publiek waar hij regelmatig is komen optreden, zeker na het grote succes van zijn album “That’s Not Me” uit 2004.

De video van het liedje “All Good Now” dat ook op de nieuwe cd staat en die we bij deze recensie hebben gevoegd is trouwens een live opname van een optreden dat hij een tijdje geleden in Noorwegen deed. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Randy Thompson al een paar keer met een song opdook in de ‘Euro Americana Charts’. De negen liedjes die werden opgenomen voor het album “War Peace Love Fear” werden allemaal onderweg gecomponeerd tijdens zijn uitgebreide tournees. Het zijn vlot in het gehoor liggende en vrij eenvoudige countryliedjes die niet veel tijd nodig hebben om gesmaakt te worden door het luisterende publiek.

Openingsnummer is “Midnight Blue”, een zachtjes rockende countrysong, net als het daaropvolgende wat bluesy “Better Not Get Me Started”. Voor liefdesliedje “Forever On My Mind” wordt het songritme wat naar beneden gehaald, om meteen daarna opnieuw voor de rocksound te opteren bij het eerder vermelde “All Good Now”. In “Last Letter Home” gaat Randy Thompson voor het eerst echt op de emotionele toer zoals vele countryzangers op hun platen plegen te doen. “What Side Are You On” is opnieuw een bluesy nummer en het daarop volgende “Someday Soon” is niet meer maar ook niet minder dan een zeer typische rootssong. Countryrock is de geselecteerde stijl bij het nummer “Drown In The Mainstream” en afgesloten wordt er op knappe wijze met het uptempo gebrachte countryliedje “33rd Of August”.

De plaat die aan de release van “War Peace Love Fear” voorafging, dateert al uit 2012 en droeg als titel “Collected”. Het was dan ook een verzameling van zijn beste songs uit de drie recentste albums die Randy Thompson op de markt had gebracht. 3 nieuwe nummers waren de bonustracks op die verzamelaar, die u misschien ook eens moet gaan beluisteren om wat nader kennis te maken met de Americana-songs van deze sympathieke Amerikaanse singer-songwriter.

(valsam)


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Jackpot Records

video