JEREMY POLAND & LANTZ DALE– TIMELESS SOUL (EP)

EP-tjes blijken tegenwoordig wel het ideale middel te zijn om de wereld te laten weten dat je als muzikant nog wel degelijk bezig bent met het componeren en opnemen van nieuwe nummers, vaak in afwachting van een wat later volgende full-cd. Of dat ook het geval is voor Jeremy Poland & Lantz Dale weten we niet echt, maar wat ons betreft moeten ze vooral niet wachten met de release van een volwaardig album.

Aanleiding tot deze bewering zijn de zeven tracks die ze hebben opgenomen voor de ep “Timeless Soul”, een mix van folk- en popmuziek en toch vooral met een bijhorende akoestische instrumentatie. De titeltrack “Timeless Soul” is ook het laatste nummer op dit minialbum en eveneens de eerste single waarmee we u graag laten kennismaken via de hierbij toegevoegde video.

Dit is de tweede plaat die Jeremy Poland als soloartiest op de markt brengt na de release van “Southbound Heart” in 2015. Daarvoor was hij samen met Lantz Dale lid van de popformatie ‘IV Play’ uit Minnesota. Het openingsnummer op deze plaat is “All Yours Now”, een nog vrij poppy en swingend liedje. Maar daarna horen we enkel een akoestische gitaar, een cello en zachte percussie in de begeleiding bij de zeemzoete popnummers “In The Light” en “Sunday Afternoon”.

Puik zangwerk en veel aandacht voor de melodie bij de nummers kenmerken de zeven tracks op “Timeless Soul”. “All Over Again” kabbelt vlotjes op een ritmisch reggae-deuntje en “I’m A Wreck” laat het beste horen van Jeremy Poland’s zangtalent. Dat is dan ook meteen onze favoriete song op deze plaat, naast de erg mooie albumtiteltrack.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video