HATER – YOU TRIED

‘Hater’ is de wat agressief klinkende naam van een jonge Zweedse popgroep uit Malmö, bestaande uit zangeres Caroline Landahl, gitarist Måns Leonartsson, bassist Adam Agace en drummer Lukas Thomasson. Begin vorig jaar in de lente werd de groep opgericht en in de zomer traden ze al voor het eerst in de schijnwerpers met de release van hun drie songs tellende debuut-ep “Radius”. In maart van dit jaar kwam dan hun allereerste studioalbum uit onder de titel “You Tried”.

In amper 25 minuten krijgen we negen eigen nieuwe songs aangeboden op dit schijfje dat de Zweedse producer Joakim Lindberg met het kwartet heeft opgenomen in Malmö. De eerste single uit het album werd “Mental Haven” en het via bijgaande audio video beluisterbare “Had It All” zou weldra ook wel eens als single gelanceerd kunnen worden.

Caroline Landahl heeft een wat hees en ijl klinkend, maar heel specifiek stemgeluid dat gemakkelijk herkenbaar zal zijn als u in de toekomst nog eens een song van ‘Hater’ op de radio mocht horen. Over het algemeen krijgen we op “You Tried” uptempo gebrachte, complexloze popdeuntjes die door de melancholische aanpak en het soms emotionele zangwerk van de frontvrouw toch weten te beklijven.

Op dit vrij korte album hebben we toch nog enkele leuke tracks kunnen ontdekken die we u ter afsluiting graag zouden willen meegeven. Dat zijn “Cry Later”, het swingende “Heavy Hearts” en de albumtiteltrack “You Tried”, een mooie ballad waarmee we eigenlijk veel te snel aan het einde van deze plaat zijn aanbeland.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: PNKSLM Recordings
Distr.: V2

video