LIGHT FREEDOM REVIVAL – ETERNIVERSE DEJA VU

De eerlijkheid gebiedt me om meteen te zeggen dat ik tot op heden nog nooit had gehoord van John Vehadija. Toch is deze in Toronto, Canada geboren en getogen gitarist, keyboardsspeler en singer-songwriter al zo’n tien jaar actief bezig met het maken van muziek en platen.

Een blik op zijn oeuvre onder het pseudoniem ‘Light Freedom Revival’ op de bij ‘CD-Baby’ aan deze artiest gewijde pagina geeft u eveneens een overzicht van de schitterende platenhoezen die hij voor zijn albums heeft gecreëerd. Dat is echter het werk van de Russische kunstenaar en designer Ed Unitsky die prachtige surrealistische landschappen in schilderijen omzet met oog voor detail en schoonheid en daardoor de aanschaf van de platen van ‘Light Freedom Revival’ meteen nog veel aantrekkelijker doet worden.

De muziek die John Vehadija op zijn nieuwe plaat “Eterniverse Deja Vu” brengt kan best onder de noemer progressieve rock en alternatieve pop worden ondergebracht. Het album herbergt dertien niet te lange en daarom ook niet zo snel vervelende composities van deze artiest. Bij de studio-opname werd hij bijgestaan door multi-instrumentalist Billy Sherwood op drums, gitaar, basgitaar en keyboards, leadgitarist Eric Gillette, keyboardsspeler Oliver Wakeman en zangeres Marisa Frantz als uitstekende backing vocaliste.

John Vehadija debuteerde in 2007 op plaat met de release van een ep “Serendipity” die toen nog onder de naam ‘INYTH’ werd uitgebracht. Daarna volgden nog drie albums onder diezelfde artiestennaam, maar onlangs veranderde hij het geweer van schouder door ‘Light Freedom Revival’ op te richten, zijn nieuwste muzikale project. Er werden eerst een drietal singles uitgebracht en nu is er dus deze eerste volwaardige cd “Eterniverse Deja Vu”. De songs van ‘Light Freedom Revival’ stralen allemaal een soort positivisme uit en dat is ook het ultieme doel van hun ontwerper John Vehadija. “New Lightspace Age”, “An Idea Of Freedom” en “&Dream &Dream Again” (zie video) zijn illustrerende voorbeelden van deze bewering.

Toch willen we dit album niet simpelweg als een conceptplaat van deze 31-jarige Canadese muzikant bestempelen, want er staan hier ook wel enkele moderne popsongs op met o.a. “#Form Hope” of “Go Amplify The Feeling”, “Place Of Power”, “Stay Strong With Me” en “Enjoy The Now” waarop John Vehadija en Marisa Frantz telkens mooi harmonieus en in perfecte synergie samen zingen.

(valsam)

 

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

video