LITTLE HURRICANE – SAME SUN SAME MOON

 

 “ A male/female duo with minimalist blues approach to a rocking, indie sound… “

Little Hurricane is een (ondertussen gehuwd) alt rock koppel uit San Diego, CA, met zanger/frontman/gitarist Anthony “Tone” Catalano en drumster/kokkin/barvrouw Celeste “C.C.” Spina. Tone, een studio engineer, hij werkte al samen met John Paul Jones en Gwen Stefani, nam contact op met C.C., die op zoek was naar een muzikant. Beide muzikanten, die (onwetend) buren waren, hadden meerdere gemeenschappelijke (muzikale) interesses en vormden in 2010 een duo. Little Hurricane debuteerde in 2011 met ‘Homewrecker’.  ‘Same Sun Same Moon’ is hun derde studio album en hun éérste release bij Mascot Records. 

Little Hurricane opent heel funky en groovy met de titel track. “Same Sun Same Moon” is het verhaal over verschillen en gelijkenissen die mensen kenmerken en delen. We ademen dezelfde lucht en we zien allemaal dezelfde zon en maan opkomen en ondergaan. Met “Bad Business” klinkt Little Hurricane heel herkenbaar. De vuile gitaar riffs zijn heel onheilspellend en C.C.’s strakke slagwerk is de lijm die alles bindt. “OTL” is de eerste (promo) single van het album. In deze song (C.C. en Anthony zijn ondertussen gehuwd!) verklaren ze hun liefde voor elkaar. “Isn't It Great” valt op door de climax in de finale en “Take It Slow” bulkt van de e-supplementen. Vooral C.C.’s poppy refrein blijft in dit nummer lang nahangen. Waar kennen we de intro van “Lake Tahoe Eyes” van? Ik heb een vermoeden. De (te) korte instrumentale rocker “March Of The Living” klinkt alsof de misdaad niet veraf is en in de intro van “Mt.Señorita”, klopt C.C. op de (koe)bel. Tone’s stem maakt hier indruk! “For Life” is een prima ballade en “You Remind Me” heeft een aanstekelig reggae ritme. “You Remind Me” is de sfeermaker en voor het hypnotiserende “Slingshot” (mijn favoriete nummer!) neemt het duo ons mee naar de drassige oevers van de Mighty Mississippi. ‘Same Sun Same Moon’ sluit af met het akoestische “Moon's Gone Gold”. Het is een apart nummer, met een mix van blues, rock en pop.

'Same Sun Same Moon' van Little Hurricane is een verassend en uitstekend album, voor een breed publiek. Let op hun tour, want ze komen naar Europa en ook naar België! Van 29 april tot 9 mei 2017 komen ze hun album promoten in o.a. in Groningen, Breda, op 4 mei in de AB Club in Brussel, in Zwolle en in Amsterdam.

Check voor méér info én/of alle tourdata de website van de band!

Eric Schuurmans

 

 

29/04/17 : R&B NIGHTS, GRONINGEN, NL
30/04/17 : MEZZ, BREDA, NL
04/05/17 : AB CLUB, BRUSSEL
05/05/17 : BEVRIJDINGS FEST, ZWOLLE, NL
07/05/17 : PARADISO, A’DAM, NL

 

Album track list:
1”Same Sun Same Moon” - 2”Bad Business” - 3”OTL” - 4”Isn’t It Great” - 5”Take It Slow” - 6”Lake Tahoe Eyes” - 7”March Of the Living” - 8”MT. Señorita” - 9”For Life” - 10”You Remind Me” - 11”Slingshot” - 12”Moon’s Gone Cold” – Music/Lyrics by Little Hurricane ℗ 2017

Album Line-up:
Anthony “Tone” Catalano: vocals, guitar
Celeste “C.C.” Spina: drums, vocals

Discography ‘Little Hurricane’:
Same Sun Same Moon [2017] | Gold Fever [2014] | Stay Classy (A Collection of Cover Songs) [2013] | Homewrecker [2011] 

 

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: Provogue / Mascot Records

video