CORDOVAS – CORDOVAS

Nashville, Tennessee is één grote talentpool voor muzikanten van allerlei pluimage, vaak in het genre van de countrymuziek, maar de muziekstad levert af en toe ook wel enkele steengoede rockgroepen af. Zo is ‘Cordovas’ een band die actief is in de wereld van Americana- en rockmuziek.

De viermansformatie bestaat uit bassist Joe Firstman, keyboardsspeler Jon Loyd, gitarist Lucca Soria en drummer Graham Spillman. Het typerende aan ‘Cordovas’ is dat de vier bandleden allemaal vocaal hun mannetje staan op de tien nummers die ze verzameld hebben op hun titelloze debuutplaat die in de Verenigde Staten al in 2012 in eigen beheer werd gelanceerd.

Dankzij een re-release van het Zweedse ‘Rootsy Music’-platenlabel proberen ze nu pas hun weg te zoeken op de internationale markt. In de USA zal in de loop van dit jaar trouwens al een tweede album van deze formatie op de markt komen, maar daar wordt voorlopig nog hard aan gewerkt in de opnamestudio.

Op de hierbij toegevoegde video kunt u de openingstrack “All I Found” van hun album beluisteren. In het bij de cd gevoegde infoblad verwijst men naar in close harmony zingende groepen uit de seventies zoals ‘The Band’, ’Crosby, Stills & Nash’ of ‘Grateful Dead’ en die vergelijking gaat natuurlijk meer dan ooit op voor deze vier zingende muzikanten van ‘Cordovas’.

Van de tien nummers die voor 45 minuten degelijke Americana-muziek zorgen op deze debuutplaat, onthouden wij vooral tracks als “Southern Rain”, het speelse “Step-Back Red”, ballad “Old Dog”, het bluesy “Standing On The Porch” en het meest aan de Californische kuststroken herinnerende “Louisiana Hurricane” en “Feel Good To Be Free”. ‘Cordovas’ is er met dit plaatje vooral in geslaagd om onze nieuwsgierigheid op te wekken in verband met hun nieuwe album dat er dus binnen enkele maanden zit aan te komen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Rootsy
distr.: Sonic RendezVous

video