ANGELEENA PRESLEY – WRANGLED

In 2014 maakten we voor het eerst kennis met de Amerikaanse countryzangeres en songschrijfster Angeleena Presley via de release van haar eerste soloalbum “American Middle Class” dat geproduceerd werd door haar toenmalig kersverse echtgenoot Jordan Powell. Deze dochter van een mijnwerker en een onderwijzeres maakte sinds 2011 samen met Ashley Monroe en Miranda Lambert deel uit van het vrouwelijke countrytrio ‘Pistol Annies’ waarmee de albums “Hell On Heels” uit 2011 en “Annie Up” uit 2013 werden opgenomen.

De nu 40-jarige Angeleena Presley lanceert dezer dagen een tweede soloplaat onder de titel “Wrangled” met daarop 12 nieuwe nummers. De vanuit Nashville, Tennessee opererende singer-songwriter heeft enkele zeer knappe liedjes gecomponeerd voor deze nieuwe plaat, getuige daarvan de albumopener “Dreams Don’t Come True”, een knappe countryballad die door de 3 dames van ‘Pistol Annies’ werd geschreven en die u op bijgaande video kunt beluisteren.

Maar er is nog veel meer moois te horen op “Wrangled” zoals bijvoorbeeld de erg sixties-klinkende teenybopper “High School”, emotievolle liedjes als “Only Blood”, titeltrack “Wrangled”, “Groundswell”, “Outlaw” en het lieflijk klinkende, maar bitterzoete honky-tonknummer “Bless My Heart”.

Een speciale track is het samen met de in mei vorig jaar overleden folk- en countryster Guy Clark gecomponeerde liedje “Cheer Up Little Darling”. Het was de allerlaatste song die Guy Clark voor zijn dood heeft opgenomen. Nog zo’n legendarische samenwerking voor het componeren van een lied kwam er voor de bluesy rocksong “Good Girl Down” die Angeleena Presley samen schreef met de dit jaar 80 jaar wordende rockabilly- en countryvedette Wanda Jackson.

De meer rockende tracks op dit album zijn “Country” dat samen met rapper ‘Yelawolf’ wordt gebracht, “Mama I Tried” en de honky-tonk slotsong “Motel Bible”, maar onze voorkeur gaat toch meer uit naar de tragere countryballads die zij op schitterende wijze brengt op deze plaat.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Thirty Tigers

video