BEN HEMMING – CITY OF STREETS

 

 “ This a new Blues… “ (Americana UK)

De singer-songwriter Ben Hemming (afkomstig van Worcester in de landelijke Midlands behoort tot de lichting “nieuwe” Britse muzikanten. Wat men nog zoal over hem schreef zegt inderdaad veel:

“ Gothic Americana singer songwriter with a dark Blues soul... “

Zijn nieuwe release ‘City of Streets’ (de opvolger van zijn debuut ‘Broken Man’ [2015]) werd opgenomen in Spydeberg, een kleine stad in Noorwegen op zo’n veertig minuten van Noorwegen. Velvet Recording is een “state of the art” studio waar de opnames met alle muzikanten (Hemming met bassist Rafaele Ruocco & drummer Eric Young) in één ruimte kan gebeuren, wat het “live” gevoel versterkt. Producer was Nick Terry, die al met The Libertines, Ian Brown en Klaxons samen werkte.

Ben Hemming koos ‘City of Streets’ als titel voor zijn album omdat de meeste nummers in Londen geschreven zijn, de stad waar Hemming nu woont en, waar hij een poging doet om de isolatie te verwoorden, die in het hart van deze moderne metropool ligt.

Met (Als?) ”Rambling Man” opent Hemming zijn album. Het is een nummer dat het Gothische in Hemming en zijn “donkere” stijl typeert. ”The Colour Of My Blues” is een andere Hemming, die ook nu weer door drummer Eric Young onder druk gehouden wordt. In ”Devil’s Soul” is Hemming op zoek naar zichzelf en ”Got It Nailed” is de eerste pause. Hemming tourde al in Amerika en trad op in Nashville. Het nummer ”Nashville” beschrijft hoe sterk de drang is om er terug naar toe te gaan. ”Blind” is het volgende rustigere intermezzo, dat tijd geeft om herinneringen op te halen. ”The Line” is de wat rare voodoo eend in deze blues bijt. ”The River” valt op door het monotone ritme en de afsluiter ”High” door de eenvoud, waarmee de boodschap ingekleed wordt.

Ben Hemming maakt een sterke indruk met wat hij op zijn tweede album ‘City of Streets’ laat horen. Alle dingen die men over hem schreef lijken te kloppen en hem “ontdekken”, is zeker de moeite waard.

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
1”Rambling Man” - 2”The Colour Of My Blues” - 3”My Drinking Days” - 4”Devil’s Soul” - 5”Got It Nailed” - 6”Nashville” - 7”I Feel It” - 8”Blind” - 9”The Line” - 10”The River” - 11”High” – Music/Lyrics by Ben Hemming, and/or as [noted] ℗ 2017 – Producer: Nick Terry

Album Line-up:
Ben Hemming: vocal, guitar
Rafaele Ruocco: double bass
Eric Young: drums

Discography Ben Hemming:
City Of Streets [2017] | Broken Man [2015] 

 

 

Artiest info
Website  
 

itunes

video