COYOTE MELON - COASTER

Mocht u sinds enige tijd in een baan om de aarde hebben getoerd, dan is dat de enig mogelijke verklaring waarom u de steile opgang van Coyote Melon gemist kan hebben. Vandaag zijn ze er met een debuut-ep van vijf tracks en ik moet zeggen dat die, qua “binnenkomen met een paukenslag” wel kan tellen.

De vier jongelui uit het Gentse hebben het vermogen hun rockaanpak ongemerkt in popverpakking te stoppen en live stààn ze werkelijk als een huis, zoals we zelf onlangs op de Maanrockrally mochten ondervinden. De single “Coaster” kent u allicht intussen van Stubru en zelfs Radio 1, maar ik zweer u: de dag dat “Philomela” in de ether gegooid wordt, gaan de gensters in het rond spatten. Dat is namelijk een ronduit perfecte rocksong, waarin de lome tekst uiterst fraai ingekleurd wordt door een heimwee veroorzakende gitaar.

Afsluiter “This Summer” heeft een intro die je meteen aan de betreurde Walkabouts doet denken en ook dat is, wat ons betreft, niet verkeerd. De jongens ogen nog echt jong, maar wie, zo jong en zo weinig ervaren, al dit soort songs ineen kan draaien, die wordt Groot, lees mijn lippen. Te oordelen naar de nu al aangekondigde data voor komende zomer, zal het moeilijk worden om deze band te ontlopen. Dat maakt een druilerige lentedag als deze, meteen een stuk draaglijker. Grijp uw kans en laat deze band niet aan uw blik ontsnappen: ze zijn het waard en zo zal u later, tegen uw kleinkinderen heel trots kunnen beweren dat u er al héél vroeg bij was. Maar dan moet u wel deze ep aanschaffen als bewijsmateriaal. Heerlijk plaatje!

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

video