BRIDGET KEARNEY – WON’T LET YOU DOWN

De 30-jarige Amerikaanse muzikante en componiste Bridget Kearney was tot heel recent enkel gekend als één van de vier leden van de in 2004 opgerichte rock- en popformatie ‘Lake Street Dive’ uit Boston, Massachusetts. Rachel Price is in die groep de centrale figuur als leadzangeres en Bridget Kearney speelt er op contrabas.

Zij is eveneens een knappe componiste en ze wou nu haar werk als songschrijfster voor het eerst op een soloplaat opnemen, wat haar eind maart op de markt verschenen debuutalbum “Won’t Let You Down” is geworden. Als eerste single uit deze plaat werd de song “Wash Up” gelanceerd en daar is nu met de swingende albumtiteltrack “Won’t Let You Down” (zie video) een mooi vervolg aan gebreid.

Haar muzikale avontuur begon in haar tienerjaren als lid van een Lutheriaans kerkkoor en als amper 5-jarige leerde ze al op piano te spelen, maar de contrabas werd uiteindelijk toch haar meest geliefde instrument dat ze zowel in jazzformaties als in rockgroepjes in Boston en omgeving begon te bespelen.

Bridget Kearney is eveneens een sportieveling en een avonturierster. Dat moge blijken uit haar video bij de eerste single waarin ze al joggend doorheen Brooklyn, New York loopt en daarbij door de camera wordt gevolgd. Het avontuurlijke blijkt uit ‘YouTube’-video’s waarin ze aan bungeespringen doet of ergens midden de heet water spuwende bronnen in Ijsland staat.

Muzikaal gaat haar voorkeur uit naar het experimenteren met allerlei klanken en dat doet ze dan ook ruimschoots op de tien tracks die voor haar album “Won’t Let You Down” werden opgenomen. Invloeden en elementen uit jazz, bluegrass en rock’n’roll maken ook deel uit van haar liedjes op deze plaat en haar interesse voor poëtische, soms autobiografische songteksten blijkt eveneens uit de op dit album te beluisteren nummers.

Bridget Kearney wisselt op deze cd af tussen uptempo gebrachte, poppy liedjes zoals de titeltrack, “Wash Up”, “Living In A Cave” en “Daniel”, naast moderne popballads als “What Happened Today”, “Who Are We Kidding?” en “So Long” en enkele wat meer experimentele nummers zoals “Serenity” en” Love Doctor”. Een aangenaam beluisterbare debuutplaat heeft Bridget Kearney hiermee alvast gelanceerd, maar ze zal ongetwijfeld eveneens haar werk bij ‘Lake Street Dive’ blijven verderzetten.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Signature Sounds
Distr.: V2

video