VARIOUS - ONE HORSE LAND PRESENTS “COVERS OF THE FUTURE”

Kijk, dàt vind ik nu eens een geweldige manier om je eigen, aankomende plaat onder de aandacht te brengen, zie! Het Brusselse vijftal One Horse Land, dat de voorbije jaren wel wat nationale aandacht verwierf met singles als “Traffic Jam” en “Bored With The Music”, brengt dit najaar een eerste full CD uit en de single die daarop vooruitloopt, is “Interesting Times”.

Wat deed de band nu? Ze plaatsten de muziekpartituren en de tekst enkele maanden geleden on line en muzikanten, die ermee aan de slag wilden gaan, mochten helemaal vrij hun ding doen, als ze het resultaat maar aan One Horse Land terugstuurden.

Dat was dus duidelijk een poging om te zien wat een song, waarvan de “originele” versie alleen bij de groep zelf bekend was, aan metamorfoses kan ondergaan, als hij onbespoten en volledig groen in handen gegeven wordt van mensen van verschillende pluimage.

Tien van de inzendingen / bewerkingen.interpretaties zijn nu gebundeld op cassette of langs de elektronische snelweg te verkrijgen en ik moet zeggen dat de resultaten bij momenten verbluffend zijn.

Waar de originele versie de debatten opent -dat had ik persoonlijk wel voor het eind gehouden-, krijg je achtereenvolgens versies te horen van bands, die door het leven gaan met namen als “Leonore”, “Kings of Edelgran”, “Goodbye Moscow”, “Sanelin”, “Azerty”, “nArf”, “Freddy Mercure”, “Autoreivs”, “Olivia Carrère” en “John John”. Ze zijn me allemaal even onbekend, maar wat ik uit de compilatie onthoud is dat een sterke song veel gedaantes mag aannemen en toch overeind kan blijven.

Mij blijven vooral de versies van Olivia Carrère, Goobye Moscow, Freddy Mercure en, er ver bovenuit “nArf” bij, maar ik hoor alvast niet één band die erin slaagt de song om zeep te helpen en als theater voor de full CD is dit experiment, wat mij betreft, volkomen geslaagd.

(Dani Heyvaert)

 


Artiest info
Website  
 

video

Label: Luik Records