MR. SIPP – KNOCK A HOLE IN IT

 

 “ The MISSISSIPPI BLUES CHILD is BACK!... “

Een van die onbekende namen van Moulin Blues 2015 (en opnieuw op de affiche dit jaar!) was Mr. Sipp “The Mississippi Blues Child” het alter ego van gospel gitarist Castro Coleman, want dat is zijn echte naam. Sipp is afkomstig uit een klein stadje McComb, in de staat Mississippi, zo’n 130 kilometer ten Zuiden van de hoofdstad Jackson. McComb blijkt een vruchtbare bluesbodem te zijn, want ook artiesten als Bo Diddley, King Solomon Hill en Omar Kent Dykes komen hier vandaan.

Sipp begon gitaar te spelen, toen hij zes was. Door hard werken is Sipp wat hij nu is. Een singer-songwriter, componist, multi-instrumentalist en vooral een geweldig muzikant en performer. Wie deze multi-instrumentalist in de studio wil bezig zien, moet het volgende filmpje op YouTube bekijken. Sipp speelt hier achtereenvolgens alle instrumenten (bas, gitaar, drums, orgel, percussie…): https://youtu.be/aDvVQxMY67M

Mr. Sipp was winnaar van de 2014 Vicksburg Blues Society IBC, was een 2014 Gibson Best Guitarist Award Winner en winnaar van de 2014 Jus' Blues Music Foundation Bobby Rush Entertainer's Award.

Zijn debuut album (hij was eerder al te horen op meer dan vijftig gospel albums) ‘It’s My Guitar’ kwam uit in 2013, in 2015 volgde ‘The Mississippi Blues Child’ en nu is er zijn nieuwe studio album ‘Knock A Hole In It’.

‘Knock A Hole In It’ is het werk van een echte blues man. Sipp weet in zijn songwriting de hedendaagse gevoeligheid met de magie van zijn blues gitaar te combineren. Zijn indrukwekkende zang zal hierbij de intensiteit van de emoties, gecombineerd aan oprechte tederheid, nooit forceren.

Luister daarom bijvoorbeeld naar de funky titelsong/opener ”Knock A Hole In It” of in ”Bad Feeling” naar het verhaal van een man, die zich bedrogen voelt.  Ontdek in ”Stalking Me” de gevaren van de sociale media en van overijverige fans. In de melige ballade “Sea Of Love” en “Baby Your Mine” grijpt Sipp terug naar zijn gospel roots en, er zit veel voodoo in “Going Down” en de afsluiter “Little Wing”, dat (ongeveer rond de zesde minuut) langzaam overgaat in een “Star Spangled Banner”.

Vallen (m.i.) verder nog op: “(down at the) Juke Joint” en ”Turn Up”, nummers, die niet alleen mij aan het dansen krijgen. De uitstekende ballades ”Strings Attached” en/of ”Love Don’t Live Her Anymore” en, om alles af te maken, ”Love Yourself”.

Mr. Sipp is met ‘Knock A Hole In It’ duidelijk klaar voor de confrontatie met zijn publiek. Dat hij hierbij ook de Lage Landen aan doet, is voor ons alleen maar een plus punt. Wij kijken uit naar de shows, want met dit album gaat hij zeker scoren!

Check voor meer info én/of alle tourdata de website van de artiest/band! Zorg dat je er in mei in Ospel op MOULIN BLUES 2017 zeker bij bent, want hier staat Mr. Sipp op het grote podium op vrijdag 05 mei!

Eric Schuurmans

 

Album track list:
1”Knock A Hole In It” - 2”Bad Feeling” - 3”Stalking Me” - 4”Sea Of Love” - 5”Gotta Let Her Go” - 6”Going Down” - 7”Baby Your Mine” [Castro Coleman/Cara Graham Hogan & Steven Dean] - 8”Juke Joint” - 9”Strings Attached” - 10”Turn Up” - 11”Love Don’t Live Her Anymore” - 12”Love Yourself” – 13”Little Wing” – Music/Lyrics by Castro Coleman, and/or as [noted] ℗ 2017 – Producer: Castro Coleman

Album Line-up:
Castro Coleman aka Mr. Sipp: lead vocals, guitars, strings, bass, percussion, background vocals
Jeffrey Flanagan: bass, background vocals
Carol McLaughin: piano, organ
The Jackson Horns: Kimble Funchess (trumpet), Jessie Primer III (tenor, baritone sax) & Robert Lamkin (trombone)
Drums : Stanley Dixon  & Murph Calcedo

Discography ‘Mr. Sipp’:
Knock A Hole In It [2017] | The Mississippi Blues Child [2015] | It’s My Guitar [2013]

 


 

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: Malaco Records
Info: Frank Roszak Promotions

video