J-BELLA – ALL FOR NOTHIN

Jessica Bell is een jonge Amerikaanse soul- en R&B-zangeres uit Buffalo, New York die een grote passie heeft voor het componeren en zingen van eigen liedjes, daarbij als kind geïnspireerd door zangeressen als Mariah Carey, Whitney Houston en Alicia Keys. Ze brengt die songs nu op de markt onder de artiestennaam ‘J-Bella’ en het acht songs tellende album “All For Nothin” is haar officiële debuutplaat.

Het gaat hier wel niet echt om acht nieuwe songs, want van het nummer “Shine” krijgen we zomaar drie sterk verschillende versies op deze plaat aangeboden: als single, in een ‘remix’-versie en in een ‘bonus mix’-versie. Alle nummers op dit album werden door Jessica Bell zelf geschreven in een samenwerking met albumproducer Tim Webb.

Haar songteksten zijn op ervaringen uit haar eigen leven gebaseerd en komen dan ook recht uit het hart van deze jongedame. Het was het ambitieuze nieuwe platenlabel ‘Three 2 Go Music’ dat J-Bella een kans wilde bieden om haar liedjes op een cd te plaatsen en ze uit te brengen. Een fout gelopen relatie bezorgde Jessica Bell de inspiratie tot het schrijven van de songs op dit album.

“Shine” is een moderne popsong met veel soul in de sound, zoals actuele sterren als Adele of Sam Smith die ook plegen te brengen. Er zit zeker hitpotentieel in dit nummer, als het maar via de juiste kanalen op de radiostations kan geraken. De soulballad “I Choose You” gaat meer in de richting van emotionaliteit en ook de titeltrack “All For Nothin” is een pianoballad waarmee de gevoelige snaren beroerd worden.

Het nummer “Game” is R&B, maar kan ons toch wat minder bekoren en ook “Haters” en “Up Down” hadden mits wat fijner vijl- en slijpwerk beter kunnen zijn. Dat deze J-Bella kan zingen en daarom misschien ook wel aanspraak kan maken op een succesvolle muzikale carrière lijkt ons zeker tot de mogelijkheden te behoren, maar het is toch de nabije toekomst die dit zal moeten uitwijzen.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Three 2 Go Music