OMERI – DAY DREAM’N

De laatste artiest uit Buffalo, New York die we hier na ‘J-Bella’ en ‘E-Life 7’ een forum willen bieden is Omeri, een singer-songwriter die zijn muzikale inspiratie haalde uit de R&B- en popsongs van de jaren ‘70 die zijn moeder en grootmoeder hem via hun platen en via de in hun huis altijd spelende radio hebben ingepompt.

Het lokale platenlabel ‘Three 2 Go Music’ gaf hem de kans om zijn composities op plaat te zetten en in de vorm van het album “Day Dreamin’ op de markt los te laten. Omeri’s paspoortnaam is Omeri Monroe III maar hij verkoos om zijn muzikale carrière enkel onder zijn voornaam uit te bouwen.

De artiesten die zijn muzikale keuze het sterkst hebben beïnvloed zijn o.a. Lauryn Hill (van ‘The Fugees’), John Mayer en Darius Rucker, de charismatische frontman van de Amerikaanse rockformatie ‘Hootie & The Blowfish’. Die invloeden zijn terug te horen in de acht liedjes die Omeri opnam voor “Day Dreamin’”, zoals in de albumtiteltrack die als eerste single is verschenen en op bijgaande video te bekijken en beluisteren is.

We krijgen enkele catchy melodieën en uitstekend zangwerk te horen op de tracks van dit amper 27 minuten durende debuutalbum van Omeri. “Guess I’ll Be Waiting” is aanstekelijk zowel qua dansritme als op het vlak van meezingbaarheid en dat geldt eigenlijk evenzo voor het rockende “Read Your Mind”.

Ook op deze plaat krijgen we twee verschillende versies van dezelfde songs te horen, namelijk van titeltrack “Day Dreamin’” en van het liefdesliedje “One Night” dat intussen ook als single is verschenen. In het rustige akoestische R&B-nummer “Don’t Look For Me” kunnen we eigenlijk het best horen over welke vocale capaciteiten deze artiest wel beschikt.

“Genuine Love” is wat ons betreft het minst sterke liedje op deze plaat, maar dat is meer als bijkomstige randopmerking te beschouwen, want volgens ons heeft deze jonge kerel Omeri nog heel wat verrassingen voor ons in petto en dat zullen we allicht spoedig in volgende platen mogen ervaren.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Three 2 Go Music

video