THE VOODOO FIX – BACK FOR MORE

 

 “ A funkier cousin of the Black Keys… “

The Voodoo Fix, een band die actief is in Nashville, maakt rock muziek waarbij blues en funk belangrijke ingrediënten zijn. Door sommigen worden ze omschreven als “a funkier cousin of the Black Keys…”.

De band debuteerde in 2016 met ‘In Deep’, een studio album met nummers die rock, blues, funk en punk mixen en dat laat horen, dat The Voodoo Fix goed heeft geluisterd naar bands als de Ramones, The Rolling Stones en zeker ook de Red Hot Chili Peppers. Het debuut album werd in Nashville opgenomen samen met Grammy Award winnend producer Shannon Sanders. (Robert Randolph, India.Arie, Johnny Lang).

Voor de opvolger ‘Back For More’ (uitgegeven bij Nashvillain Records) trokken Abe Rivers (zang, gitaar), Scott Parrelli (gitaar), Will Ha lsey (bas) en Logan Todd (drums) naar Memphis om in de Royal Studio’s met Grammy Award winnend engineer Boo Mitchel en producer Darin “D-Roc” James, om er tien tracks op te nemen.

Het album opent met het titelnummer “Back For More”, een nummer dat als promo single uitgebracht werd. Het is een opgewekt funky nummer, dat je een goed gevoel geeft. “Voodoo” dat hierna volgt is hun tweede single. Het is een rustiger nummer, dat in donkere delta blues gehuld is. Met “Coming Home” stijgt het tempo en krijgen we een rockende country band te horen. Het is een afwisselend begin van een genietbaar album. “Fallin’ In Love” en “Hollywood” zijn opnieuw funky en worden gedragen door de baslijn van Will Halsey. “We Belong” is de volgende inspirerende, meeslepende rocker en, als je denkt je alles gehoord hebt is er nog “Not the Only One” en “So Close”j. Het lijkt er op dat Voodoo Fix een bezoekje aan Seattle heeft gebracht om inspiratie op te doen. De nummers hebben een uitgespoken grungy geluid. ”Lemonade & Moonshine” is een uitgesponnen Southern groove en de afsluiter ”Long Way From Home” de grote kreet van de eenzame zielen.

The Voodoo Fix slaagt er met ‘Back For More’ in een album uit te brengen, dat een breed roots publiek zal aanspreken. Het is hen gelukt om in het rock aanbod positief op te vallen. Door het te vermengen van funk, rock `n roll en nog vele andere genres geeft The Voodoo Fix een frisse draai aan het genre.

Voor het najaar heeft The Voodoo Fix zudem een Europese toer aangekondigd. Voor verdere details, check hun website!.

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
1”Back For Moore” - 2”Voodoo” - 3”Coming Home” - 4”Fallin’ In Love” - 5”Hollywood” - 6”We Belong” - 7”Not The Only One” - 8”So Close” - 9”Lemonade & Moonshine” - 10”Long Way From Home” - Music/Lyrics by The Voodoo Fix ℗ 2017 – Producer: Darin “D-Roc” James

Album Line-up:
Abe Rivers: Lead Vocals, Guitar
Scott Parrelli: Guitar, Vocals
Will Halsey: Bass, Vocals
Logan Todd: Drums

Discography ‘The Voodoo Fix’:
Back For Moore [2017] | | In Deep [2016] | Step Right Up (EP) [2014] 

 

 

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: Nashvillain Records

video