STEVE McNAUGHTON – EAGLES ALOFT

Steve McNaughton is een Australische singer-songwriter uit Sydney die met de plaat “Eagles Aloft” aan zijn derde soloalbum toegekomen is. Deze plaat verscheen in zijn thuisland al in 2013 maar nu mikt hij op een internationale release met de hulp van de geëngageerde Zweedse distributeur Peter Holmstedt en diens bedrijfje ‘Hemifran’.

De muziek van Steve McNaughton positioneert zich meestal in de buurt van country en rock. Zo ook bij de twaalf zelf gecomponeerde nummers van deze nieuwe plaat. Het eerste genre neemt de overhand in openingstrack “Cross Country” terwijl het al in 1991 geschreven nummer “One More Shot” eerder als countryrock kan worden omschreven.

De vlot in het gehoor liggende melodietjes met catchy refreintjes volgen elkaar op en kenmerken het werk van Steve McNaughton, samen met de soms vrij persoonlijke liedjesteksten, zoals in o.a. “Floating”, “When You’ve Got It Good” en “Sands Of Time”. Bij het betere werk op “Eagles Aloft” klasseren wij het rockende “Running Dream” en de enige coversong van zijn favoriete band ‘The Eagles’ met zijn versie van hun hitnummer “One Of These Nights”.

Minder enthousiast zijn we van het repetitieve “Everybody Needs Love” en van “Changing Lanes” dat nooit echt in het gepaste ritme lijkt te kunnen komen. Maar naar het einde van de plaat toe wordt één en ander toch weer goedgemaakt door het muzikaal knappe “Under The Sycamore” en het op bijgaande video in een live versie te beluisteren poppy nummer “The Navigator”.

Na debuutplaat “Hardly Soft Rock” uit 1999 en “Storm Chaser” uit 2009 bevestigt Steve McNaughton op “Eagles Aloft” dat hij het songschrijven behoorlijk onder de knie heeft en daarmee dus ook een plaats verdient in de hedendaagse Australische muziekscène.

(valsam)
“’Eagles Aloft’ is Steve McNaughton’s third album since his debut record ‘Hardly Soft Rock’ in 1999 and record number 2 “Storm Chaser’ from 2009. The Sydney-based Australian singer-songwriter and his catchy melodies deserve to get their place in the contemporary music scene of the Aussies.“ – www.rootstime.be

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran

video