ZERO TIMES EVERYTHING – SONIC CINEMA

Het valt ons telkens opnieuw op hoe origineel sommige muzikanten kunnen zijn in het bedenken van een groepsnaam. Er zijn legio voorbeelden om dit aan te tonen, maar we willen ons hier vandaag enkel beperken tot de naam “Zero Times Everything’ die gitaristen Tony Geballe en Pietro Russino samen met synthesizerspecialist Richard Sylvarnes voor hun progressieve rockgroep bedachten.

Het New Yorkse trio heeft net hun debuutplaat op de markt gelanceerd onder de titel “Sonic Cinema” en de tien instrumentale tracks die op deze plaat staan maken die albumtitel volledig waar. Het gaat inderdaad om soms vrij luide geluidsfragmenten of soundscapes die probleemloos onder één of andere scène van een spannende actiefilm kunnen worden geplaatst.

“And Now This…” en “Natron 40”, twee van die tien tracks duren net iets minder dan 2 minuten, wat toch uitzonderlijk is voor progressieve rockplaten, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door het nummer “Kapital” dat net geen 9 minuten duurt, door “Accident” (zie video) dat bijna 11 minuten duurt en door “Vox Populi”, een politiek geladen song die pas na 13 minuten zijn eindpunt weet te bereiken. Daarmee is “Sonic Cinema” in zijn geheel toch nog goed voor een uurtje progressieve instrumentale rockmuziek. Eén keer krijgen we in de track “Schizoid” een stem te horen van Sønje Sylvarnes, een Hollywood-actrice en zus van toetsenist Richard.

Enkele nummers zijn een kakofonie van experimentele elektronische klanken en magische geluiden die soms mysterieus klinken en net daarom bijzonder goed kunnen passen bij filmscènes. Met de kunstmatige opgewekte symfonische klanken, afkomstig van de synthesizers, exploreren de heren van ‘Zero Times Everything” allerlei amper voorheen bewandelde muzikale paden, waarbij u zelf zult moeten bepalen of u een eindje met hen wilt meelopen of liever de rust van een bankje aan de zijkant wilt opzoeken.

(valsam)

 

Accident from Zero Times Everything on Vimeo.

 

Artiest info
Website  
 

Label: 7D Mediag

video