SCOTT SMITH – DOWN TO MEMPHIS (EP)

In november van vorig jaar maakten we hier kennis met het debuutalbum “The Sum Of Life” van de Amerikaanse bluesmuzikant Scott Smith, een cd die opviel door de hoes waarin ‘God’ aan het stuur van een Cadillac-cabrio zat en met die wagen door het desolate landschap van Californië scheurde.

Scott Smith is blijkbaar een productieve kerel want nauwelijks enkele maanden later ligt hier al een nieuw schijfje van deze artiest uit San Francisco. Het is deze keer een vijf zelfgeschreven songs tellende ep die “Down To Memphis” heet en waarvan de op bijgaande video te beluisteren titeltrack ook als single werd uitgebracht.

De muzikanten die Scott Smith bij de opname van die vijf liedjes bijstonden zijn David Grisman op mandoline, Nina Gerber op leadgitaar, Giovana Imbesi op piano, Spencer Burrows op Hammondorgel, Jeff Martin op basgitaar, Dan Ransford op percussie en Vic Carberry op drums. Gailene Elliot zorgt daarnaast nog voor extra vrouwelijke backing vocals.

De gehanteerde muziekstijlen zijn ook nu weer Americana, blues en country en de vijf nummers zijn een mooie aanvulling op de elf tracks van zijn debuutplaat. Vocaal is Scott Smith geen echte hoogvlieger, maar dat wordt toch wel wat gecompenseerd door de kwaliteit van de nummers op “Down To Memphis” dat naast de titeltrack ook de door Hammondorgel begeleide nummers “Just Another Saturday Night” en “Skeleton & Roses” als vermeldenswaardige nummers bevat.

(valsam)
“Succeeding his debut album ‘The Sum Of Life” with a five songs containing ep called ‘Down To Memphis’, the Californian Americana and country musician Scott Smith wants to warm up his fans for his soon following second full cd.“ – www.rootstime.be

 

 

 Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video