E-LIFE 7 – MIKED UP

De uit Buffalo, New York afkomstige jazzformatie ‘E-Life 7’ is onlangs ontsproten uit de jarenlange samenwerking tussen gitarist Ron Walker en bassist Mike ‘Michael’ Pennick die beiden deel uitmaakten van de R&B-formatie ‘The Exoutics’. Voor de opname van het debuutalbum “Miked Up” werden keyboardsspelers Rodney Spears en Charlie Crymes Jr. en drummer-percussionist Tim Webb aan het duo toegevoegd.

Gastrollen zijn er voor Ken Whitman op tenorsaxofoon bij de song “Smooth Ride” en de groovy track “Sunrise”, Walter Kemp III op piano bij het nummer “Inner Beauty”, Van Taylor op keyboards-bas in “That Girl” en Joey Diggs en Dee Osbourne als vocalisten bij de twee enige gezongen liedjes “Miked Up” en “Feelin’ You”.

Ritmische jazz- en R&B-nummers wisselen elkaar vlotjes af op dit veertien tracks tellende album met op één na allemaal eigen composities. De enige cover die op “Miked Up” staat is het soulvolle R&B-nummer “That Girl” dat een grote hit was voor Stevie Wonder in 1981.

Er wordt vlotjes dansend geopend op deze plaat met het swingende instrumentaaltje “Sunday Night”, waarna de slaps op de snaren van een basgitaar een dynamische intro vormen bij de ook al instrumentale track “Chaos” en het eveneens woordeloos blijvende “Second Level”. Bassist Mike Pennick staat in al deze nummers centraal met zijn ritmebepalend instrument.

Dat is eveneens het geval in de twee tracks die twee keer op dit album voorkomen: “Tony Rome” en “Feelin’ You” krijgen we namelijk in een album versie en in een zogeheten ‘radio edit’ aangeboden. Nog even een interessant ‘wist-je-datje’ om deze recensie mee af te sluiten: ‘EL-7’ staat voor ‘Enjoy Life 7 days a week’ en dat is een leuke tip voor iedereen die met muziek in het hart geboren is (…en eigenlijk ook voor alle anderen).

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Three 2 Go Music

video