TRACK DOGS – SERENITY SESSIONS

‘Track Dogs’ is een akoestische folkgroep samengesteld uit leden met roots in Ierland, Engeland en Ohio, USA. Maar momenteel opereren ze vanuit de Spaanse hoofdstad Madrid waar ze in de voorbije jaren om uiteenlopende redenen allemaal zijn terecht gekomen. De bandleden zijn zanger, gitarist en pianist Garrett Wall, banjospeler en percussionist Robbie K. Jones, trompettist Howard Brown en bassist en mandolinespeler Dave Mooney.

Hun groepsnaam ‘Track Dogs’ werd ontleend aan de zo geheten onderhoudsteams van de metrolijnen in New York City. Omdat de verbondenheid tussen de mensen van die teams zo groot en oprecht is, vonden deze vier muzikanten dat ze deze naam ook op hun muzikaal verbond mochten kleven.

Ze ontmoeten elkaar voor het eerst in 2011 nadat ze alle vier als inwijkelingen terecht kwamen in Madrid, maar daar al gauw hun gemeenschappelijke interesse in het gebrachte muziekgenre vaststelden. Hun harmonieuze samenzang is een belangrijk kenmerk van de sound die ‘Track Dogs’ produceert op hun nieuwste, derde studioalbum “Serenity Sessions”.

Ze brengen tien eigen composities en voegen er als bonustrack een coverversie van de door Ronnie Lane en Ronnie Wood geschreven song “Ooh La La” van ‘The Faces’ uit 1973 aan toe. In plaats van de traditionele drums hebben ‘Track Dogs’ geopteerd voor het gebruik van de Cajón, een flamenco box drum, en voor de trompet in plaats van een elektrische gitaar.

Het zorgt voor het zeer aangenaam klinkende akoestische tintje bij de songs op “Serenity Sessions”. Relaxt gebrachte liedjes als openingstrack “To The End”, “Broken Strings” en “Love Me Like You Used To” (zie video) gaan er bij ons dan ook in als zoete broodjes. Meer uptempo nummers op deze plaat zijn “So Much Dust”, “Whatever Happens” en het op een reggae-ritme gebrachte “Don’t Waste Time”.

De meest opvallende track is het liedje “Bon Scott, He Rocked”, een muzikaal bluegrass-eerbetoon aan de in 1980 op amper 33-jarige leeftijd overleden frontman van rockgroep AC/DC. De sterk uiteenlopende achtergronden van deze vier bandleden geeft een extra cachet aan het werk van ‘Track Dogs’ en het plezier dat ze allen hebben bij het maken van deze muziek spat werkelijk af van elke track op dit album “Serenity Session”. Dit is een bijzonder leuk plaatje, hoor.

(valsam)

 

 

 


Artiest info
Website  
 

Label: Mondegreen Records

video