GIULIA MILLANTA – MOONBEAM PARADE

Met een naam als Giulia Millanta zal het voor iedereen wel duidelijk zijn dat de dame die deze naam draagt haar roots in Italië heeft, met name in het beeldschone Firenze waar ze werd geboren en haar jeugdjaren doorbracht. Maar zij verhuisde naar Austin, Texas, waar het muziekgenre waarin zij wilde werken als het dagelijkse brood is: ontonbeerlijk en heerlijk besmeerd met muzikale lekkernijen.

Het crème-de-la-crème van de muziekscène in Austin stond dan ook met veel plezier klaar om deze knappe Italiaanse muzikante en singer-songwriter in de studio te begeleiden bij de opname van haar nieuwste plaat “Moonbeam Parade”. De namen van enkele van deze Texaanse muzikanten zijn gitarist Charlie Sexton, gitarist en pianist Gabriel Rhodes, bassist Glenn Fukunaga, zanger Michael Fracasso, zangeressen Noelle Hampton en Kimmie Rhodes en last-but-not-least Howe Gelb, het muzikale genie van ‘Giant Sand’.

“Moonbeam Parade” is de vijfde cd van Giulia Millanta en de opvolger van het in 2014 verschenen album “The Funambulist”. Dertien nummers staan er op “Moonbeam Parade” waarvan Giulia Millanta er zelf twaalf heeft gecomponeerd, alleen of met de hulp van een co-auteur. Daarnaast koos zij ook voor een heerlijke coverversie van de song “Rock ‘n’ Roll Suicide”, de wereldhit van David Bowie uit zijn album “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” uit 1972. Zij brengt dit geweldige nummer hier in een zeer sobere versie, in de Italiaanse taal en in een duet met Howe Gelb.

Zij componeert haar nummers op gitaar, een instrument dat ze zelf ook bespeelt bij de nummers op “Moonbeam Parade” en tijdens haar vele live optredens die ze in Texas speelt. Balancerend tussen rocksongs en knappe Americana-ballads wurmt Giulia Millanta zich langzaam maar zeker in het geheugen van elke rechtgeaarde muziekliefhebber.

Daarvoor gebruikt ze knappe songs als “”4th & Vodka”, “Play With Fire”, “Eve’s Song” dat u op de video in een in Firenze live gebrachte versie kunt beluisteren, “Motel Song” en “The House Always Wins”. De emotioneel gebrachte ballad “There’s A Bridge”, het intimistische “Silvery Gown” met Howe Gelb deze keer op piano, het melancholische “If You Ask Me” en de enkel door Gabriel Rhodes op akoestische piano begeleide slotsong “Not The Mirror” zijn liedjes die we elke dag wel een paar keer terug zouden willen beluisteren.

Giulia Millanta produceerde dit nieuwe album samen met haar Texaanse levenspartner en bassist George Reiff. We durven hier stellen dat deze vijfde cd haar beste werk tot nu toe is, maar dat neemt niet weg dat de lat der verwachtingen voor toekomstig materiaal van deze Italiaanse singer-songwriter weer een trapje hoger zal worden gelegd, want deze dame heeft nog heel veel in haar mars, daar kunt u van op aan.

(valsam)
“On her 5th record ‘Moonbeam Parade’, Italian raised and Austin based singer-songwriter Giulia Millanta delivers twelve heartfelt Americana songs that were created with the crème-de-la-crème of musicians from the local Texan music industry. Moreover, her cover version of David Bowie’s classic ‘Rock ‘n’ Roll Suicide’ in Italian language and in a duet with ‘Giant Sand’-icon Howe Gelb is just superb.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Ugly Cat Music
Info: Hemifran

video