SUE SERGEL – BENEATH THE WILLOW TREE

Sue Sergel is een 63-jarige Britse zangeres met haar roots in de buurt van Penny Lane in Liverpool, maar ze is zo’n 40 jaar geleden naar het Hoge Noorden getrokken waar ze het Zweedse Göteborg uitkoos om er verder aan haar muzikale carrière te werken. In de lokale bluesscène heeft zij een stevige reputatie opgebouwd door haar vele live optredens in clubs en concertzalen, waar ze meestal het podium deelt met twee kleurrijke Zweedse muzikanten: Jimmy Olsson op basgitaar en Erik Ivarsson op elektrische gitaar, terwijl ze zichzelf op akoestische gitaar begeleidt.

“Beneath The Willow Tree” is haar nieuwste plaat die volgt op de cd “Move Into The Light” uit 2008. Op deze nieuwe cd wijkt ze in twaalf eigen composities meer en meer af van de traditionele bluesmuziek in de richting van jazz en Americana met folk- en countryliedjes en vaak introspectieve songteksten.

Misschien werd Sue Sergel voor de song “I’ll Be Thelma You Be Louise” - het eerste lied op deze cd - wel geïnspireerd door het nummer “Emmylou” van de Zweedse folkzusjes Söderberg van ‘First Aid Kit’ waarin de zin “I’ll be your Emmylou and I’ll be your June, if you’ll be my Gram and my Johnny too” opduikt. Haar song is alleszins een verwijzing naar de avonturen van het rebelse filmduo ‘Thelma And Louise’ in de gelijknamige road movie uit 1991.

De sound van de bluesmuziek blijft echter aanwezig in enkele songs op dit album, zoals bijvoorbeeld in “Diamonds In The Rain”, “Making Out” en “A Man Like That”. Anderzijds zijn “Thanks To You”, “Bus Driver”, “Breaking Even” en albumtiteltrack “Beneath The Willow Tree” (zie video) meer op folk en country geënte songs.

Erg mooi is ook het slotnummer “A Word, Child”, een schitterende akoestische ballad waarin een moeder aan haar kind probeert uit te leggen wat er allemaal in de grote, boosaardige wereld rondom ons aan het gebeuren is. De begeleiding door Erik Ivarsson op een Spaanse akoestische gitaar is heel sober maar o zo mooi en de zang van Sue Sergel klinkt zeer oprecht en ontroerend.

(valsam)
“British born but since more than 40 years living in the Swedish city of Gothenburg, the singer-songwriter Sue Sergel has been shifting more and more away from blues music in the direction of folk, country and Americana on her recent album ‘Beneath The Willow Tree’. The final song ‘A Word, Child’ is honest and heartbreaking and has all the potential to become a folk classic.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
SUE SERGEL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video