CLARENCE BUCARO – PENDULUM

Clarence Bucaro is een Amerikaanse zanger en songschrijver die ik als sinds het prille begin van zijn muzikale carrière van nabij heb gevolgd. Met tot op heden zes van zijn negen cd’s sinds debuutalbum “Sweet Corn” uit 2002 in onze privé platencollectie mogen we wel stellen dat deze New Yorkse muzikant uit Brooklyn al voor heel wat luisterplezier ten huize (valsam) heeft gezorgd.

Het mag dan ook niet verwonderen dat we verheugd uitkijken naar zijn nieuwste plaat die vanzelfsprekend ook in onze persoonlijke verzameling terecht zal komen. “Pendulum” is de titel van het nieuwe, tien songs tellende album dat Clarence Bucaro samen met ‘Wilco’- en Ryan Adams-producer Tom Schick heeft geproduceerd.

In de vakpers worden hij, zijn zoetgevooisde stem en zijn Americana-liedjes wel eens vergeleken met beroemde singer-songwriters als Van Morrison en Jackson Browne. Misschien is dat nog net iets te hoog gegrepen, maar dat deze in Cleveland, Ohio geboren New Yorker zeer mooie en ontroerende liedjes kan schrijven en zingen staat buiten kijf. En dat hij op veel respect van collega-artiesten kan rekenen, moge blijken uit het knappe duet “Strangers” dat hij met countryzangeres Allison Moorer heeft geschreven en samen met haar brengt op deze nieuwe cd.

Zijn begeleidingsgroep bij de opname van “Pendulum” bestaat uit Scott Ligon (bas, piano en keyboards), Alex Hall (drums, orgel en accordeon) en Rich Hinman (pedal steel en elektrische gitaar), terwijl Clarenco Bucaro zichzelf als zanger begeleidt op akoestische gitaar. Met zijn zachte baritonstem zingt hij zijn poëtische en soms emotionele songteksten in liedjes als “Tragedy” (zie video), een heerlijke ballad die als eerste single uit deze cd wordt gelanceerd.

Maar ook in “Emerald Eyes”, “Girl In The Photograph”, pianoballad “Love Like The Last Chance” en het poppy liedje “My Heart Won’t”. De melodie bij het liedje is altijd van groot belang geweest voor Clarence Bucaro. Dat blijkt ook nu weer uit songs als albumtiteltrack “Pendulum”, het aan zijn zoontje opgedragen nummer “Watching You Grow”, “Quiet Man” en zijn muzikale ode aan “Barcelona”, de Spaanse stad waarnaar hij indertijd op huwelijkreis was getrokken. Deze singer-songwriter kan voor ons echt niets fouts op plaat zetten en “Pendulum” vormt daar zeker geen uitzondering op, want dit is alweer een prachtige topplaat.

(valsam)
“Brooklyn’s Americana singer-songwriter Clarence Bucaro can’t do anything wrong in our eyes. We are fans of the first hour since his debut album ‘Sweet Corn’ in 2002. His latest release ‘Pendulum’ confirms once again our great trust in the qualities of this artist and that also colleagues musicians show lots of respect can be concluded from the fantastic duet ‘Strangers’ that he brings on this record with country star Allison Moorer.“ – www.rootstime.be

 


Artiest info
Website  
 

Label: Twent Twenty Records
Info.: Hemifran

video