ROBERT BURTON HUBELE & BRAD STECKEL – SHE WON’T TALK TO ME

 

 “ Poet of the Blues “

Robert Burton Hubele is een Canadees singer-songwriter, die al sinds 1972 actief is als akoestische, elektrische en dobro blues, jazz en rock gitarist. Hij werkte jaren in de staalindustrie en schreef zijn eerste nummer op zijn eenentwintigste. “House Of The Rising Sun” van The Animals was Robert’s éérste interesse voor muziek. Hubele geraakte hierdoor geïnteresseerd in de muziek van de oude blues mannen en later, via Chuck Tracy (een geroutineerde muzikant en zijn kamergenoot) in jazz. Zijn afkomst uit het landelijke Alberta is ook in zijn muziek te horen.  Aanvang jaren ’70 geraakte Hubele in de ban van de slide dobro, na het horen van Bonnie Raitt. Raitt leerde slide gitaar spelen van Mississippi Fred McDowell.  Na zijn album “Highway Of Dreams” (2012) bracht Hubele (opnieuw in samenwerking met zijn maatje producer Brad Steckel) recent het album “She Won’t Talk To Me” uit. Het is zijn tiende studio album met tien originele nummers en één “Verborgen” track.

”She Won’t Talk To Me” is naast de opener van het album, ook een nummer uit de film “No Men Beyond This Point”. Het is, zoals de meeste nummers op het album, een nummer met een verhaal. Hier het verhaal van de man die de juiste vrouw vindt, die net dan echter in het gezelschap van de verkeerde man blijkt te zijn. ”Life Is Funny” is een blues ballade met een positieve boodschap en ”Sweet Talk” een uptempo blues nummer, waarmee hij nog in de prijzen viel. ”Get (Down) To The Bottom”, een hallucinerend raga / blues nummer,is de bijzondere eend in deze blues bijt. Het is een nummer, dat ongetwijfeld nog even blijft nahangen. ”I Cried Your Name” is een country nummer, dat naar zijn landelijke herkomst verwijst en ”Such A Little Thing”, een nummer over geven en krijgen, is een mid-tempo swamp rocker, die hier goed bij aan sluit. Met ”Without You” gaat het tempo nog wat meer de hoogte in, om daarna tot rust te komen in de country ballade ”Baby Come Down”. Hubele schreef na een tour in Portugal zijn impressies neer in de Latino rocker ”In Portugal”. De reguliere afsluiter heet ”Oh Mama” en is ook een ballade, die Hubele als eerbetoon voor zijn moeder schreef. Ze zorgde, onder moeilijke omstandigheden, zonder ooit te klagen, voor hem en de zeven andere kinderen. De beloofde “verborgen” track heet “If You Love Christmas”. Het is een mid-tempo ballade, voor die veel belovend klinkt en al over veel belovende de volgende Kerstmissen gaat.

Met “She Won’t Talk To Me” bewijst Robert Burton Hubele opnieuw zijn veelzijdigheid en muzikaal vakmanschap. Voor liefhebbers van “easy blues” en muziek waarbij je lekker achteruit kunt gaan liggen, is dit de juiste keuze.

Eric Schuurmans

 

 

Album track list: 1”She Won’t Talk To Me” - 2”Life Is Funny” - 3”Sweet Talk” - 4”Get To The Bottom” - 5”I Cried Your Name” - 6”Such A Little Thing” - 7”Without You” - 8”Baby Come Down” - 9”In Portugal” - 10”Oh Mama” – Hidden track – 11“If You Love Christmas” – Lyrics / Music by Robert Burton Hubele © 2016 Robert Burton Publishing– Produced by Brad Steckel

Album Line-up:
Robert Burton Hubele : vocals, guitars
Brad Steckel :
Salami D’ Amour : drums, percussion

Discography Robert Burton Hubele:
2016 – She Won’t Talk To Me / 2012 – Highway Of Dreams, feat. Brad Steckel / 2011 -  I Get Lonely, feat. Brad Steckel / 2010 – Life Is Good / 2008 – Bug Bug / 2004 – Three Little Words / 2000 – Living On The Land, compilation / 2000 – Made In Alberta, compilation / 1999 – Coaldust Grins, compilation / 1998 – Halfway To Everywhere / 1995 – When The Sky Falls / 1984 – That Man

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Robert Burton Hubele / Hubele Arts Music Co.

video