ALLISON DIETZ – PRETTY LIES

‘Mooie leugens’: ze blijken ook te bestaan, alleszins volgens de uit de Amerikaanse staat Maryland afkomstige singer-songwriter Allison Dietz die haar nieuwe folk- en countryplaat de titel “Pretty Lies” meegaf. Het is haar offiële debuutalbum waarop ze naast negen eigen composities ook een coverversie brengt van “I’ve Just Seen A Face”, een vrij onbekende Beatles-song uit hun “Help!”-album uit 1965.

Albumproducer Scott Smith heeft een meer dan belangrijke hand toegestoken bij de opname van deze cd, want naast het knoppenwerk in de studio speelt hij mee op elektrische en akoestische gitaar, basgitaar, piano, accordeon en zorgt hij voor extra percussie. Daarenboven schreef hij ook met Allison Dietz mee aan 7 van de 9 eigen composities.

Deze jonge blondine brengt een mix van Americana-, country-, folk- en rockliedjes op haar eerste album dat daardoor van begin tot einde gedurende de volle 35 minuten dat de cd duurt boeiend blijft om te beluisteren. Ze beschikt over een zeer typisch stemgeluid dat voor elk van deze muziekgenres geschikt lijkt te zijn. Zo opent ze sterk met de countryrocksong “Can’t Get Away”.

De meeste songs op “Pretty Lies” gaan over de liefde in al zijn aspecten, gaande van goed over slecht naar verloren liefde en zelfs de echte liefde zoals ze het zelf aangeeft in haar biografie. Liedjes als de albumtiteltrack, “Nobody Loves Me (Like You Do)”, het donkere en in Chris Isaak-stijl gebrachte “Cowards & Fools”, de emotionele pedal steel-countryballad “Come Home” en “Still Mad” dienen als vehikel om al die emoties van zich af te schrijven.

In “Let Me Keep You Warm” biedt ze een troostende schouder aan bij een vriend die door een moeilijke periode in het leven moet gaan. Met plezier vermelden we hier ook nog even dat onze favoriete song uit deze plaat het catchy liedje “On My Own” is. Deze Allison Dietz heeft talent, zowel als zangeres en als songschrijfster. Haar debuutplaat “Pretty Lies” is daar dus nog maar een eerste getuigenis van. Er zullen er in de nabije toekomst nog meerdere volgen, daar zijn we quasi zeker van.

(valsam)
“With a typical voice that fits several music styles, Allison Dietz has put her emotions and personal experiences in love and life in the ten songs that she collected on her exciting debut record ‘Pretty Lies’. We are pretty sure that we will be hearing more of this young talented American lady in the future.“
– www.rootstime.be


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding ALLISON DIETZ

Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Info: Hemifran