TIM HOULIHAN – ANOTHER ORION

Onze zoektocht op het wereldwijde web naar informatie over de Amerikaanse singer-songwriter Tim Houlihan leverde de interessante wetenschap op dat zijn muziek en zangstijl in de vakpers vaak vergeleken wordt met grote namen in dit genre zoals Jackson Browne, Stephen Stills en James Taylor. Hij debuteerde op de muziekscène in 1999 met zijn eerste album “Letter From Caulk’s Creek” dat vol akoestische folkliedjes stond. Daarna bracht hij nog een aantal albums op de markt waarmee hij steeds meer van pure folk naar de aan Americana gelinkte alt.country en rock evolueerde.

Deze talentrijke artiest uit Minneapolis, Minnesota heeft met het album “Another Orion” een mooi staaltje van hedendaagse Americana-muziek afgeleverd. De teksten en de muziek van de tien songs op deze plaat werden allemaal door Tim Houlihan zelf geschreven en voor de opname in de studio rekende hij op Kevin Bowe als producer en Paul Madsen als bassist, Todd Lester als drummer en Jon James, Gary Leonard, Andy Dee en Kevin Bowe die elk op enkele songs op elektrische gitaar meespelen.

De openingstrack “I Get Lonesome, Too” is een countryrocksong die men een ‘sterke binnenkomer’ pleegt te noemen. Daarna volgt een pure rocksong met “Send Me Back To You” (zie video) en de albumtiteltrack “Another Orion” die als een folkballad wordt aangeboden. Het tempo van de nummers “Going To The Country”, “Beneath The Surface Of The Well” en “What’s Gonna Happen To Me” wordt strak aangehouden en die drie songs hebben ook een positieve boodschap als basis in de teksten.

We hebben nogal eens de neiging om in onze recensies aan te geven welke tracks op de cd’s onze persoonlijke voorkeur wegdragen en dat doen we dan ook maar over deze plaat van Tim Houlihan. Geeft u ons dan maar een replay van de nummers “I Get Lonesome, Too”, “Some Kind Of Mystery” en de catchy afsluiter “Is It Ever Okay?” en laat ons daarna maar sereen besluiten dat deze nieuwste plaat van Tim Houlihan best de moeite loont om ze eens rustig van begin tot einde te beluisteren.

(valsam)
“Minneapolis based singer-songwriter Tim Houlihan has shifted from acoustic folk songs in his debut record in 1999 more and more in the direction of contemporary alt.country and rock music, which is these days generally called ‘Americana’. His latest album ‘Another Orion’ contains a clever mix of these music styles and demonstrates the skills of this promising artist.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
TIM HOULIHAN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Peatcart Music
Info: Hemifran

video