COURTNEY YASMINEH – RED LETTER DAY / RED LETTER DAY (UNPLUGGED)

Courtney Yasmineh is een pittige rock ‘chick’ die haar tienerjaren doorbracht in Chicago, daarna een tiental jaartjes vanuit Minneapolis opereerde en in augustus 2014 hebben en houwen verhuisde naar New York City. Dat gebeurde allemaal in het teken van haar doelstelling om haar muzikale carrière een ‘boost’ te geven door in de New Yorkse muziekscène een rol van betekenis te gaan spelen.

Zij heeft ondertussen al een vijftal albums op de markt gebracht en voegt daar nu met de cd “Red Letter Day” en de daarbijhorende 5 songs tellende ep “Red Letter Day (Unplugged)” alweer een uitstekende nieuwe rock’n’roll-plaat aan toe. De vijf unplugged versies van tracks uit haar full-cd worden met begeleiding van een akoestische gitaar gebracht en zorgen er voor dat deze songs een heel ander en apart sfeertje oproepen bij de luisteraar.

Het album “Red Letter Day” bestaat uit negen tracks die met elektrische gitaren en een volwaardige ritmesectie van bas en drums worden gepresenteerd, instrumenten die bespeeld worden door haar vatse bandleden Rob Genadek (drummer en ook albumproducer), Charley Drayton (bas) en Jon James (gitaar en keyboards).

Het is een echte rock’n’rollplaat geworden, maar af en toe wordt het tempo toch wat naar beneden gehaald, zoals bij de meer naar countryrock neigende songs “Cleaning Crew”, “Change Your Mind” en het 7 en halve minuut durende “Hang On For The Ride” dat zowel traag als rockend weerklinkt. De stevigere rocksound met scheurende gitaarklanken wordt echter aangehouden in nummers als “Get It”, “Friend Of Mine”, “Red Letter Day” (zie video) en “Misfits And Losers”.

Het album en de ‘unplugged’-ep hebben dezelfde songs op de tracklist staan, maar toch klinken ze totaal anders door de zo sterk verschillende wijze van benadering en vertolking. Er is dus voor elk wat wils te bespeuren op deze twee “Red Letter Day”-schijfjes van Courtney Yasmineh.

(valsam)
“With the same songs on the tracklists, the full cd and the ‘unplugged’-ep of Courtney Yasmineh’s album ‘Red Letter Day’ provide good music for everyone’s ears by the so different approach of performance and execution.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Stupid Bitch Records
Info: Hemifran

video