RACHEL GARLIN – WINK AT JULY

Laat ons deze recensie maar beginnen met de ultieme samenvatting: “Wink At July” van zangeres en songschrijfster Rachel Garlin uit San Francisco, Californië is verrassend leuke en mooie plaat. Het is haar vijfde album dat acht jaar na de laatste release “Bound To Be Mountains” in 2008 volgt. In die tussenperiode verhuisde zij van New York naar San Francisco waar ze trouwde (met een vrouw), twee kinderen kreeg en een vaste job als muzieklerares in een lokale school kreeg aangeboden.

Maar het gezegde dat het bloed kruipt waar het niet kan gaan is absoluut ook van toepassing op deze sympathieke dame. Misschien was het ook wel goed dat ze deze acht jaren heeft aangewend om de twaalf liedjes te schrijven die op haar nieuwe plaat werden opgenomen. Lekker vlot in het gehoor liggende muziek en betekenisvolle songteksten is het uiteindelijke resultaat van die noeste arbeid.

Er werd trouwens niet op een cent gekeken voor de opname van dit album waarvoor heel wat Californische topmuzikanten in de studio werden gehaald om de mooie muziek bij deze nummers in te spelen. Wij zijn meteen bij de eerste tracks op “Wink At July” fans geworden van Rachel Garlin. Ze brengt beklijvende liedjes zoals opener “Gwendolyn Said”, “Accordeon Song” en “Hey Keith Haring” over de gelijknamige Amerikaanse grafitti-artiest en sociale activist die in 1990 op amper 31-jarige leeftijd aan aids overleed.

“This Winding Road” is een wat mindere song, maar het daarop volgende “The Sea You See” dat aan haar uit Schotland naar de USA geëmigreerde moeder wordt opgedragen en zeker ook het erg catchy “Colorado Rain” (zie video) zijn prachtliedjes die hier elke dag gedraaid mogen worden. Boeiende verhalen vertellen over mensen en situaties is wat Rachel Garlin het allerliefst doet.

Dat ze die ‘métier’ op zeer volwassen wijze beheerst, bewijst ze verder op dit album nog een aantal keren in songs als “Flying Together”, “Spin”, de pianoballad “Stranded” en de albumtiteltrack “Wink At July” waarin zij zingt over historische momenten uit haar leven, gaande van de maanlanding van de ‘Apollo 11’ op 20 juli 1969 tot de wonderbare geboorte van haar twee kinderen. De aan Daniel Lanois herinnerende, sobere muzikale begeleiding maakt naar onze smaak van deze song het beste nummer uit deze plaat. Maar voor zwakke nummers moet u echt niet bij het album “Wink At July” van deze Rachel Garlin zijn. We zouden wel niet nog eens acht jaar willen wachten om nog meer werk van deze zangeres en songschrijfster te horen.

(valsam)
“Since the release of her last album in 2008, singer-songwriter Rachel Garlin moved from New York to San Francisco, where she married, got two children and a good job as music teacher. She also creatively used this period to compose twelve marvellous songs that are now recorded on her 5th album ‘Wink At July’ on which the title track and the lovely ‘Colorado Rain” excel.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
RACHEL GARLIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Tactile Records

Info: Hemifran

video