THE JUMPIN’ BONES – MARROW

In Athene richten in 2014 drie schoolvrienden de R&B band The Jumpin’ Bones op. Orestis Tsikouris (zang, harmonica), Dimitris Dakopoulos (gitaar) en Konstantinos Aloupis (bas) speelden al jaren in verschillende kleine garage rock bands. Ze doen, na een verplichte muzikale stop o.w.v. hun studies, in 2011 een re-start als blues rock band The Blues Meanies. Ze treden op in clubs in Athene en tijdens kleinere festivals en brengen een demo “Drummer’s Heart Blues” uit. Na het toetreden van de ervaren Spiros Gavalas (drums) gaat het met hun muziek richting R&B, naar de richting die ze muzikaal zochten.

Vorig jaar in september brachten The Jumpin’ Bones hun debuut album “Marrow” uit. Het is een album met zeven nummers die, op één na, alle door de band geschreven zijn. ”T.I.N.A. Boogie” is de opener. De naam laat vermoeden, dat het een boogie is, die door de harmonica van Tsikouris op gang geblazen wordt en daarna door Gavalas’ drums op het juiste tempo gehouden wordt. ”Spiderman Theme” is gezien het tempo een goede aansluiter. Tsikouris is er opnieuw met de juiste shuffle, die door Dakopoulos’ met enkele gitaar solo’s beantwoord wordt. ”Shop Worrying Babe” en ”Little Big Man” die hierna volgen, zijn meer bluesy en nemen je mee met de juiste diepe grooves. Het tempo gaat terug de hoogte met ”Drummers Heart Blues”, een nummer van Dakopoulos, met knappe ritme wisselingen. Met ”Gonna Have A Pay” kiest men voor rockabilly, een stevige baslijn en leuke vocale refreintjes. Als afsluiter is er ”Hell I Feel Alright”, een rustige ontspannen jazzy groove, waarbij de lichten gedoofd moeten worden.

Met hun eerste studio album “Marrow” gaan we met The Jumpin’ Blues terug naar de muziek van de eerste R&B bands, die door hen opgesmukt wordt met wat garage rock anno jaren ’60. “Marrow” is hun debuut, dat onconventioneel en heel hedendaags klinkt, een jumpy groove heeft en de luisteraar uitnodigt om te dansen. Laat niet na de blues van The Jumpin’ Bones, die uit Griekenland komt, nu te ontdekken, hoe macaber het op het eerste zicht ook mag lijken!

Eric Schuurmans

 

 

Album track list: 1”T.I.N.A. Boogie” - 2”Spiderman Theme” - 3”Shop Worrying Babe” - 4”Little Big Man” - 5”Drummers Heart Blues” - 6”Gonna Have A Pay” - 7”Hell I Feel Alright” – Words & Music by Tsikouris & Dakopoulos (1,4,5), by Tsikouris (3,6), by Aloupis (7) & by Bob Harris and Paul Francis Webster (2) – Produced by The Jumpin’ Bones & Dimitris Karpouzas

Album Line-up:
Orestis Tsikouris: vocals, harmonica
Dimitris Dakopoulos: guitar
Konstantinos Aloupis: bass
Spiros Gavalas: drums

Discography ‘the Jumpin’ Bones’:
2015 - Marrow

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video